1. února 2018 • 12:00

Jágr se na tréninku cítil hůř: Ale byl by risk vynechat zápas. Třinec je záloha

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr má po svém návratu ze zámoří za sebou první trénink s Kladnem, kterému chce pomoci zpět do extraligy. Na tiskové konferenci potvrdil, že do první ligy nastoupí už v sobotu proti Benátkám, ale je pravděpodobné, že kvůli bolavému koleni to bude spíš jen kvůli odškrtnutí startu. Jágr totiž musí pro případnou účast v baráži naskočit i s play off minimálně do 15 zápasů. Novinářům také popsal, jak dopadlo vyšetření u profesora Pavla Koláře, a proč se nechal zapsat na soupisku extraligového Třince.



Jaké pocity měl z prvního tréninku po návratu ze zámoří? "Koleno mě bolelo trošku víc, než jsem čekal. Ale pokusím se nějakým způsobem nastoupit v dalším zápase. Všichni víme, že kritéria jsou taková, že musím odehrát minimálně 15 zápasů. Bylo by dost riskantní, abych nějaký zápas vynechal," uvedl Jágr na tiskové konferenci.

VIDEO | Podívejte se, jak vypadal první Jágrův trénink

Úsměvy i žonglování s pukem. Jágr poprvé trénoval se spoluhráči v Kladně
Video se připravuje ...

Jágr se nechal zapsat na soupisku extraligového Třince, za ten by ale nastoupil jen v případě neúspěchu Kladna v první lize. "Když jsme podepisovali smlouvu a transferkartu na Kladně, tak byla poslední šance. Já můžu nastoupit v extralize, když náš tým vypadne, nebo mu skončí sezona. V tom duchu jsme se domluvili. Mohl bych se vrátit na play off i do Calgary, ale kdyby to tady nedopadlo, tak je šance pokračovat v sezoně v Třinci," uvedl Jágr. (Rozhovor se sportovním ředitelem Třince čtěte ZDE>>>)

Ten ve středu po návratu do Česka absolvoval vyšetření u doktora Pavla Koláře. "Myslím si, že jsou to problémy s vnitřním vazem, který jsem si nějakým způsobem natáhl. Nevím jak, protože si nevybavuji situaci v tréninku ani při zápase, kdy by mě to vyloženě bolelo. Mohlo se to stát v zápasech, kdy mi otékalo koleno, já bral prášky a nic jsem necítil," popisovala legendární 68.

"Přišli jsme na to, proč to koleno asi otéká. U vazu je trochu uštípnutá kost, takže mi tam profesor Kolář píchl injekci mou krví a bylinkami, aby se to uklidnilo a začalo se to hojit. Bylo to hrozně bolestivý, udělalo se mi hodně špatně," smál se Jágr.

A jak vidí svůj případný návrat do NHL, kde stále zůstává na soupisce Calgary? "Mě teď zajímá jediná věc – dostat se do formy a pomoct týmu k postupu do extraligy," říká nekompromisně.

VIDEO | Podívejte se na záznam z tiskové konference Jaromíra Jágra

Jágr vyprávěl historku z letiště: V sobotu na zápase nebudu, budu ve vesmíru!
Video se připravuje ...

Jágr je zpátky! Po příletu sledoval zápas svých nových spoluhráčů
Video se připravuje ...

Jágr zpátky na Kladně! Dres mu tam nechávají vyrobit každou sezonu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud