Jaroslav Kalina
6. března 2018 • 22:30

Proč Jágr nenastoupil? Nechtěl překážet připraveným, přiznal Patera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klubové zájmy postavil před vlastní. Legendární Jaromír Jágr v úterý ze svého rozhodnutí nenastoupil do utkání hokejistů Kladna v play off. Zraněný matador, který v posledních čtyřech utkání vyřazovací části první WSM Ligy naskakoval aspoň na úvodní vhazování, nebyl napsán ani na soupisce Rytířů. Nechtěl totiž zabírat místo zdravému hráči v důležité bitvě čtvrtinálové série, kterou Kladno nakonec uzmulo na svou stranu a po výhře 3:2 vede stejným poměrem i na zápasy a drží v rukách mečbol. Příště už může postoupit. 



„Jarda za námi ráno přišel do šatny, zdůraznil důležitost pátého zápasu a zeptal se, zda je nutné, aby nastoupil. V utkání se mohlo stát všechno a my potřebovali 19 připravených hráčů. Rozhodli jsme se toho tedy využít. Klobouk dolů před Jardovým rozhodnutím,“ smekl kladenský kouč Pavel Patera před Jágrem a s lehkým úsměvem si oddychl po ujmutí se vedení 3:2 v sérii. Českou legendu nahradil v sestavě domácích kapitán kladenských juniorů Petr Patyk.

Rytíři se i bez symbolického nástupu klubové ikony vyburcovali k uchopení vedení ve čtvrtfinále, které ztratili o víkendu, kdy Prostějov na svém ledě srovnal sérii na 2:2. Nechybělo však moc a z třetí výhry v řadě se radoval výběr Jiřího Vykoukala. Duel v Kladně odstartovali hosté doslova přepadově.

Kladenský pardál Jaromír Jágr na střídačce RytířůFoto Jaroslav Legner / Sport

Do dvanácté minuty si díky dvojici útočníků Tomáše Nouzi (2+0) a Tomáše Divíška (0+2) vytvořili dvoubrankové vedení. Domácí byli doslova v šoku. Není se čemu divit, když je za tohoto stavu přepadla myšlenka, že do šestého utkání pojedou s nožem na krku. „Nakousne vás to v hlavě, když na začátku zápasu prohráváte o dva góly,“ přiznal kladenský střelec David Tůma.

Domácím však vysvitla naděje jen pár vteřin před první sirénou, kdy skóre snížil forvard Tomáš Redlich. Od druhé třetiny začal pevně vést hru dirigent z Kladna. Obrovským tlakem urvali Rytíři zápas na svoji stranu a skvělý obratem dokázali za 42 vteřin poslat fanoušky do extáze.

„Kluci ukázali hokej, který chtějí vidět diváci a my na střídačce,“ s radostí řekl Patera, který již upíná svou mysl na čtvrteční duel v Prostějově, kde může Kladno oslavit postup do semifinále. Zda nastoupí Jaromír Jágr, je ve hvězdách. „O tom se ještě domluvíme,“ s úsměvem dodal asistent kouče Miloslava Hořavy.    

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud