28. dubna 2020 • 11:45

Třesk ve Vsetíně! Končí 12 hráčů a přišel nový trenér, v řešení gólman

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čára přes rozpočet? Možná. V prvoligovém Vsetíně se ještě před otevřením přestupového trhu spustila čistka, výměna proběhla na trenérském postu a týkat se bude i hráčů. Ještě před 1. květnem oznámil klub 12 odchodů, na soupisce Valachům zbylo o jedno jméno méně.



Výčet je to pořádně dlouhý. Někteří hokejisté se po vydařené minulé sezoně přesunou o patro výš a zkusí si extraligu, o další zase nemělo zájem vsetínské vedení. Na Lapači přitom po, kvůli šíření koronaviru, ukončené sezoně proběhla už jedna krizová výměna, lavičku opustil úspěšný kouč Jiří Dopita , kterého nahradila další klubová legenda Jan Srdínko. 

Tím se ale mechanismus proměny nezastavil, došlo také na hráče. Vít Jonák, Radek Jeřábek, Jiří Karafiát a Ondřej Slováček dostanou šanci v nejvyšší soutěži, dalších osm jmen včetně veteránů Jiřího Drtiny s Jiřím Hunkesem končí. Podtrženo, sečteno, Vsetínští budou muset shánět náhradu hned za 12 hráčů.

VSETÍNSKÉ ODCHODY

Vít Jonák (Ú, Tipsport extraliga)
Radek Jeřábek (O, Tipsport extraliga)
Jiří Karafiát (Ú, Tipsport extraliga)
Ondřej Slováček (O, Tipsport extraliga)
Vlastimil Dostálek (Ú)
Jiří Drtina (O)
Martin Dudáš (O)
Jiří Hunkes (O)
Martin Procházka (Ú)
Jakub Teper (O)
David Tůma (Ú)
Lukáš Volf (Ú)

Na soupisce mají aktuálně jednoho gólmana, 18letého Jakuba Málka, čtyři beky a dva kompletní útoky. Z top nejproduktivnější pětky klubových statistik 2019/20 zbyl jen Antonín Pechanec, na adresu 40letého Radima Kucharzyka se vedení doposud nevyjádřilo.

Martin Procházka v další sezoně za Vsetín bojovat nebude
Martin Procházka v další sezoně za Vsetín bojovat nebude

„U některých hráčů jsme zájem na prodloužení spolupráce neměli, jiní odcházejí do vyšší soutěže. Pakliže se u nás herně zlepšili a je o ně zájem z extraligy, tak jim samozřejmě přejeme, aby se v kariéře posunuli dál. To je přece podstata sportu,“ komentoval na klubovém webu jednatel Vsetína Daniel Tobola.

Strach fanoušci Valachů mít nemusí, 4. května by se podle odhadů vedení měly hlásit na startu letní přípravy až dvě třetiny kádru. „S některými novými tvářemi jsme již domluveni. Aktivně pracujeme na doplnění týmu tak, aby se příští pondělí hlásily až dvě třetiny kádru, se kterým počítáme do sezony. A to včetně nových jmen,“ pokračoval Tobola. 

AKTUÁLNÍ PODOBA SOUPISKY VSETÍNA

Brankáři
Jakub Málek (18 let)

Obránci
Michal Hryciow (24 let)
Tomáš Kudělka (33 let)
Tom Ondračka (20 let)
Ondřej Smetana (27 let)

Útočníci
David Březina (27 let)
Sebastian Gorčík (24 let)
Antonín Pechanec (29 let)
Vojtěch Šilhavý (25 let)
David Vítek (28 let)
Roman Vlach (30 let)

Klub se musí zabývat hlavně otázkou gólmanů. Talentovaný Málek, jehož jméno by mohlo zaznít na příštím draftu, pokračuje, další už však chybí. „Otázka brankářů ještě není uzavřená a řešíme ji," zní z tábora Valachů. Vsetínské cíle jsou každopádně neměnné, všichni by si přáli Na Lapač vrátit extraligu. Po dominantní jízdě Motoru v minulé sezoně jim ubyl jeden rival, do Chance ligy spadlo ale Kladno. Dokáže Vsetín bojovat o nejvyšší příčky tabulky? Napište svůj názor do diskuze.

Dnešní vydání deníku Sport kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud