13. prosince 2020 • 14:11

Vampola: Duda? To jméno už nechci nikdy slyšet! Šlo o Rachůnka (†32)

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těch pár diváků na tribuně nechápalo, co se děje. A i hráči na ledě byli paf. Sobotní duel Chance ligy mezi Benátkami nad Jizerou a Slavií (3:4) přerušil nevídaný konflikt mezi útočníkem hostů Petrem Vampolou a Radkem Dudou, trenérem z liberecké organizace, pod níž benátecká farma spadá. „Budeme to řešit,“ reagoval Josef Řezníček, předseda disciplinární komise ČSLH.



Neuvěřitelné. Bizarní. Tak popisují očití svědci ostrou slovní přestřelku dvou bývalých reprezentantů. Jeden z aktérů utkání pro iSport.cz potvrdil, že mezi dvěma kohouty létalo jméno tragicky zahynulého Karla Rachůnka .

Běží 39. minuta mistráku v Benátkách, kdy domácí Jan Šír sekne protihráče Václava Vebera, za pár vteřin už má Šír shozené rukavice, sápe se na Vebera a u obou střídaček dochází ke strkanici. Do hloučku přijíždí Petr Vampola a v rozmíšce dvou hráčů se snaží benáteckého útočníka holí nenápadně rozhodit. Mela běží v plném proudu.

A to už jsou slyšet výčitky Radka Dudy, dovednostního kouče Benátek, jenž se na plošině schůdek za plexisklem naklání a pořvává na Vampolu. U východu z plochy pak konflikt bobtná. V tu chvílí dělí Dudu a Vampolu jen pár metrů a průhledná výplň. Hádka se přiostřuje, podle svědků z úst Radka Dudy padá jméno Karla Rachůnka, vyčítavým tónem vůči Vampolovi.

Bývalý reprezentační obránce tragicky zemřel při pádu letadla týmu Jaroslavle v září 2011, Petr Vampola byl jeho blízký kamarád. Pár let po tragédii začal žít s vdovou Kateřinou, spolu vychovávají dvě Rachůnkovy děti a jedno společné.

Nedůstojná výměna názorů trvala zhruba půl minuty. Vampola byl evidentně vytočený, podle gest to vypadalo, že si chce s Dudou vyřídit účty osobně a ideálně hned, nejdéle pak po zápase u stadionu. Sudí se mistra světa z roku 2010 nažili držet co nejdál od Dudy, dařilo se jim to však se střídavými úspěchy. Vampola se do Dudovy blízkosti neustále dostával a vracel mu i slovní výpady.

Petr Vampola v zápase Slavie s Benátkami
Petr Vampola v zápase Slavie s Benátkami

Nezvyklý incident skončil až ve chvíli, kdy benáteckého trenéra začal odvádět od plochy pořadatel ve žluté vestě. Vampola incident ještě dlouho rozdýchával, kroužil po ledě. Nečekaně vygradovaný duel nedohrál s postihem do konce utkání. Šír s Veberem se zkraje třetího dějství vrátili k rozehrané bitce a doboxovali ji. Slavia vyhrála 4:3.

Radek Duda ani pár hodin po utkání nechtěl hádku vysvětlit a odkázal na generálního manažera Benátek Bartoloměje Salanského. Sdílný nebyl ani on. „Nechci se k tomu vyjadřovat, omlouvám se,“ pravil v neděli dopoledne.

Petr Vampola pouze napsal: „To jméno už nechci nikdy slyšet. Opravdu ne.“

Jisté je, že sobotní případ bude mít dohru u disciplinární komise svazu. „Přišlo to v poznámkách zápisu o utkání, takže určitě po víkendu,“ napsal Sportu její předseda Josef Řezníček. Tahle kauza tedy bude ještě nějaký čas žít.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud