10. května 2021 • 11:50

Konec legendy! Novák mohl ve Slavii zůstat jinak, ale ještě chce dál hrát

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražané se chystají na velké omlazování, které odnesl i největší srdcař. Jak již dříve informoval iSport.cz, v hokejové Slavii nebude nadále pokračovat ostřílený obránce Jan Novák. O služby na hřišti dvaačtyřicetiletého kapitána a velkého srdcaře sešívaných nyní již oficiálně vedení nemá zájem. Od prvoligového klubu sice dostal nabídku na jinou pozici v týmu, dvojnásobný mistr extraligy však chce hrát dál!



Pro Slavii dýchal a bezpochyby bude dýchat i nadále, už ale ne jako stabilní pilíř týmu svého srdce. Nestárnoucí matador Jan Novák, který i po čtyřicítce parádními výkony dokazoval, že věk je jenom číslo, si bude hledat jiné angažmá.

Pražské mužstvo pod vedením trenéra Jiřího Vebera chce dát šanci mladším hráčům. Už dříve tak v týmu skončili útočníci Jaroslav Bednář (bude spolupracovat s obchodním oddělením Slavie) a Marek Tomica (stal se kondičním trenérem týmu a asistentem u 4. třídy). Ani rodák z Havlíčkova Brodu, jenž v červenobílém dresu odmakal 17 sezon, už nezapadal do budoucích plánů, alespoň ne na ledě.

Novák dostal od Slavie nabídku, aby v klubu nadále fungoval, ale na jiné než hráčské pozici. „Moc si vážíme Honzova přínosu pro klub. Srdcaře jako on Slavia potřebuje nejen na ledě v mistrovských zápasech, proto jsme projevili zájem, aby v našem klubu pokračoval a stal se jeho pevnou součásti i do budoucna. Jsme přesvědčeni o jeho schopnostech a o tom, že dokáže nasbírané zkušenosti předat dál, Honza nám ale po čase na rozmyšlenou oznámil, že by ještě rád pokračoval v hráčské kariéře,” prozradili za vedení Stanislav Tichý a Jiří Vlasák pro klubový web.

Kde bude někdejší reprezentant pokračovat v bohaté kariéře, zatím není známo. Hokejový nezmar má každopádně pořád obrovskou chuť pokračovat.

A až jednou Novák skončí, klub by pro týmovou legendu rád uspořádal rozlučkový zápas, který si bez debat zaslouží. Zkušený borec, který v roce 2017 přišel sešívaným na pomoc v době, kdy se Pražané zmítali v obrovské krizi, se nesmazatelně zapsal do klubové historie. 

Vítěz dvou extraligových titulů v roce 2003 a 2008 odehrál za Slavii 846 zápasů, čímž se dostal na historické třetí místo za druhého Petra Kadlece (1013) a prvního Pavla Kolaříka (1122). V sešívaném dresu si připsal celkem 324 kanadských bodů za 82 gólů a 242 asistencí. 

Ještě jednou sezona 2002/2003 a triumf Slavie. Takhle si s pohárem a pokličkou užíval Jan Novák...
Ještě jednou sezona 2002/2003 a triumf Slavie. Takhle si s pohárem a pokličkou užíval Jan Novák...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud