24. září 2022 • 22:59

Souboj rivalů Zlín - Vsetín: agresivní fanoušci, transparent i oběšený panák

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhých 15 let se Zlín se Vsetínem nepotkaly v mistrovském utkání. Fanoušci však nenávist vůči rivalovi nezapomínají, prvoligové derby tak doprovodilo několik nehezkých momentů. Často už za hranou. Pro příklad: na transparent se dostaly i výhrůžky smrtí, v ochozech byl zase k vidění oběšený panák s logem soupeřova týmu. Hasiči i policie také byli v pozoru. A právě policie se ještě nápisem ze zlínského kotle bude zřejmě zaobírat...



Na ledě mělo prvoligové derby extraligové parametry. Favorizovaný Zlín, který v minulé sezoně spadl z nejvyšší soutěže, zatím tápe a padl také s rivalem ze Vsetína 0:2. 

Daleko větší vyhrocenost byla ale k vidění v ochozech. Respektive dokonce už před startem duelu. Hostující fanoušci nejprve poškodili vjezdovou železnou bránu, někteří domácí příznivci napadli členy hasičského sboru, který pomáhal policii.

Domácí kotel se pak prezentoval transparentem se slovy: „Smrt Vsetínu. Budeme vás věšet, burani z vesnice.“ A aby tahle výhrůžka, kterou se bude policie ještě zabývat, byla jasně pochopena, dva příznivci „ševců“ přímo na tribuně oběsili na dřevěnné šibenici hadrového panáka s logem Vsetína v oblasti hrudi. Podle svědků ho pak navíc zapálili.

Vyhrocené a vyprodané (7000 diváků) derby tak neukázalo jen krásu a vášeň místních fanoušků a Valachů, ale i něco, co by na českých zimácích k vidění být nemělo. Že budou mít výtržnosti, výhrůžky a chování fanoušků dohru, je velmi pravděpodobné.

Jasné také je, že se tyhle týmy (a tedy i fanoušci) potkají v sezoně ještě minimálně třikrát v základní části. A co teprve vyhrocená série v play off...

Vyjádření vedení klubu k chování fanoušků během utkání se Vsetínem

Vedení klubu PSG Berani Zlín se zásadně distancuje a odsuzuje dnešní grafickou prezentaci části zlínských fanoušků, která vyhrožovala vsetínským příznivcům. Stejně tak zásadně odsuzuje “šibenice” a pálení figuríny. Klub se omlouvá vsetínskému klubu i jeho fanouškům, ale také svým slušným fandům a děkuje těm, kteří toto chování přímo v hledišti odsoudili.

Další postup bude konzultován s policií, které budou předány veškeré kamerové záznamy. Výše popsané jednání na stadion nepatří a klub nemá o takové fanoušky zájem.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud