20. března 2024 • 21:00

Zlín srovnal sérii, když vyplenil Litoměřice 8:1! Dukla porazila Vsetín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína se vracejí do hry o postup do finále play off první ligy. Ve druhém semifinálovém utkání zničili Litoměřice 8:1 a srovnali stav série na 1:1. Proti Stadionu se v dresu Beranů nejvíc vyřádil útočník Martin Novák (2+2). Srovnat se podařilo také jihlavské Dukle, která porazila Vsetín 3:2 po samostatných nájezdech. Obě série budou pokračovat za vyrovnaného stavu v sobotu v Jihlavě a ve Zlíně. 



Zlín se na šestý pokus v sezoně dočkal prvního úspěchu proti Litoměřicím a zareagoval na úterní porážku 0:2. Berani rozhodli už v první třetině. Ve 14. minutě otevřel skóre Martin Novák, který ze záporného úhlu bekhendem nahodil puk do brankoviště a gólman Ondřej Cichoň si jej srazil do branky.

Za 25 sekund zvýšil obránce Vojtěch Riedl, jenž se po vyhraném vhazování Petra Holíka trefil z pozice za levým kruhem. V čase 17:10 dorazil puk bekhendem do odkryté branky Fin Jesse Paukku a Cichoně nahradil Oliver Šatný.

Ve 24. minutě se prosadil z přečíslení opět Paukku. Za 74 sekund se po kombinaci hostů radoval z gólu Zdeněk Sedlák, který navíc v čase 31:57 v přesilové hře při vyloučení Patrika Husáka skóroval znovu a upravil už na 6:0.

Po 152 sekundách závěrečné části v početní výhodě při Riedlově vyloučení zkorigoval stav bek Michael Krutil. Za 50 sekund ale Novák přidal další zlínskou branku, v 50. minutě ještě asistoval u přesilovkového gólu Fina Mikka Salmia a připsal si celkem čtyři body za dvě trefy a dvě přihrávky.

Jihlava čekala na úspěch proti Vsetínu osm zápasů od 4. února loňského roku, kdy vyhrála na soupeřově ledě 5:2. Přitom vedení se ujali Valaši, v čase 11:12 Luboš Rob po průniku po pravé straně překonal Adama Berana. Dukla odpověděla 21 sekund před první přestávkou, kdy při vyloučení Štěpána Matějčka využil přesilovou hru střelou z mezikruží Tomáš Havránek.

V 32. minutě otočil stav Marcel Štefančík, který byl po přihrávce Šimona Jelínka sám před Maximem Žukovem a překonal jej bekhendovým blafákem. Vsetín si dokázal vynutit prodloužení 17 sekund před koncem třetí třetiny, kdy za Beranem skončilo tečované nahození Pavla Klhůfka od levého mantinelu. Rozhodly až nájezdy, v kterých se jako jediný z deseti exekutorů prosadil ve druhé sérii Havránek.

Góly

Domácí: 11:11. Rob, 59:43. Klhůfek

Hosté: 19:39. T. Havránek, 31:32. Štefančík, . T. Havránek

Sestavy

Domácí: Žukov (Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Hryciow, Ondračka, Larsen, Teper – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Bērziņš, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Matějček, Zabusovs.

Hosté: A. Beran (Maláč) – Bilčík, Kočí, Dvořák, Ozols, Dundáček, Koštoval – Čachotský (C), R. Toman, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Štefančík – Rauš, Menšík, Jelínek – Chvátal, Pořízek, V. Brož.

Rozhodčí

M. Kostourek, V. Kosnar – R. Zídek, J. Rakušan

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Návštěva

3 310 diváků

Góly

Domácí: 42:32. Poppel

Hosté: 13:42. Novák, 14:07. Riedl, 17:10. Paukku, 23:46. Paukku, 25:00. Z. Sedlák, 31:57. Z. Sedlák, 43:22. Novák, 49:53. Salmio

Sestavy

Domácí: Cichoň (18. Šatný) – Jebavý (C), Tůma, Tomek, Krutil, Husák (A), Černohorský, Benda – Poppel, Jícha (A), Costa – Ton, Kuťák, P. Svoboda – Plos, Korkiakoski, Sihvonen – Hrabík, M. Vitouch, Cikhart.

Hosté: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – M. Lang, Werbik, Süss – Novák, Kindl, Z. Sedlák – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C).

Rozhodčí

Zavřel, Micka – Kokrment, Augusta

Stadion

Kalich Arena, Litoměřice

Návštěva

1740 diváků

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud