30. března 2024 • 19:50

Litoměřice – Zlín 0:4. Berani vyhráli a ve finále play off vyzvou Vsetín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína zvítězili v rozhodujícím sedmém utkání semifinále play off první ligy v Litoměřicích 4:0 a zopakují si loňský souboj o triumf ve valašském derby se Vsetínem. Obhájce vítězství v druhé nejvyšší soutěži v sérii se Stadionem třikrát prohrával, ale nakonec dokázal uspět. Finále začne v úterý ve Vsetíně.



Zlín se ujal vedení po 137 sekundách hry, kdy po přihrávce Ukrajince Stanislava Sadovikova překonal Oldřicha Cichoně z pravého kruhu Fin Aleksi Salonen. V 11. minutě se zapsal mezi střelce podruhé, poté co překvapil gólmana Litoměřic střelou ze středního pásma.

Ve 24. minutě se prosadil další Fin Mikko Salmio, který se dostal před Cichoně, jeho střelu domácí gólman vyrazil nad sebe a puk mu zapadl do branky. Za 41 sekund po pasu Jana Süsse dovršil výsledek Jakub Šlahař. Gólman Daniel Huf díky 29 úspěšným zákrokům udržel podruhé za sebou a pošesté v sezoně čisté konto.

Góly

Domácí:

Hosté: 02:17. Salonen, 10:50. Salonen, 23:28. Salmio, 24:09. Šlahař

Sestavy

Domácí: Cichoň (Šatný) – Tůma, Jebavý, Krutil, Benda, Tomek, Husák, Černohorský – Costa, Jícha, Kordule – P. Svoboda, Kuťák, Ton – Sihvonen, Korkiakoski, Plos – Poppel, M. Vitouch, Cikhart.

Hosté: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio – Süss, Werbik, Šlahař – Z. Sedlák, Kindl, Novák – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček.

Rozhodčí

Petružálek, Kika – Jindra, Malý

Stadion

Kalich Arena, Litoměřice

Vstoupit do diskuse
14
Aktuální zápasy
Články odjinud