Adam Sušovský
26. listopadu 2015 • 12:36

Paráda na počest Malíka! Hráč Třince jeho fintou připomněl výročí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominuje, všechny své soupeře jasně drtí. Farma našlapaného Třince ve Frýdku-Místku míří ve druhé lize za jasným postupem. Aby také ne, když pravidelně využívá služeb borců, kteří jsou v našlapaném kádru Ocelářů na hraně sestavy a kvality poloprofesionální soutěže o dvě třídy převyšují. Včerejší další velký debakl Břeclavi 7:2 navíc ozdobil výstavní gól Arona Chmielewského. Polák v nájezdu vytasil zakončení holí mezi nohami. Jak symbolické! Dnes je to na den přesně deset let, co stejnou fintou uhranul svět jeho nynější kouč Marek Malík v Madison Square Garden v zápase NHL.



Pamatujete? Dnes je to na den přesně deset let. 26. listopadu 2005 se v patnácté sérii nájezdů rozjel hromotluk Marek Malík a zakončením mezi nohama rozhodl v pod strop plné Madison Square Garden bitvu jeho New York Rangers proti Washingtonu. Uhranul tím NHL i celý hokejový svět.

"Pro takové zakončení a v takovém zápase, navíc před dvaceti tisíci diváky, musíte mít ohromné sebevědomí," vysekl tehdy Malíkovi pochvalu i tehdejší spoluhráč Jaromír Jágr. Sám Malík v dnešním rozhovoru pro Aktuálně.cz jeho slova potvrzuje. „Ta klička asi vypadá složitě, ale ve skutečnosti na provedení vůbec tak těžká není. Je jednodušší, než vypadá. Kdybych ten nájezd nedal, udělal bych ze sebe totálního troubu. Já jsem ale prostě věděl, že tu penaltu dám. Neumím to vysvětlit a ten, kdo ten pocit nezažil, mi asi nebude věřit, ale prostě jsem věděl, že to vyjde, a ani na okamžik mě nenapadlo, že by mi to nevyšlo,“ vzpomíná Malík.

VIDEO: Rozhodující Malíkův nájezd z roku 2005

Od té doby stejný blafák předvedla úspěšně řada borců, mimo jiné před dvěma lety i Tomáš Hertl v zápase NHL. Naposledy se to ale povedlo včera ve druhé české lize polskému útočníkovi patřící Třinci Aronu Chmielewskému, který parádním zakončení při trestném střílení v zápase proti Břeclavi zvyšoval na 4:1 a podílel se na celkovém vítězství Frýdku-Místku 7:2. Byla to symbolická trefa, neboť Malík, jenž kličku ve světě proslavil, je v této sezoně jeho trenérem.

Na Chmielewského kličku se můžete podívat v přiloženém videu, a pokud jí už viděl i Marek Malík, jenž ještě před měsícem farmu Frýdku-Místku i samotného útočníka před povýšením do Třince vedl, možná šikovného Poláka do prvního týmu Ocelářů brzy povolá.

Krásný nájezd

Posted by Lukáš Hložánka on 25. listopad 2015

Chmielewski letos za Oceláře odehrál devět zápasů (1+2), poslední týdny nastupuje na farmě. Ve druhé lize si v osmi zápasech připsal 14 bodů (6+8) a je nyní jedním z klíčových mužů jasného lídra soutěže.

Frýdek-Místek je farmou Ocelářů první sezonu. Bohatý třinecký klub toužil po tom svému rezervnímu týmu v létě zakoupit rovnou prvoligovou licenci, ale to se nepovedlo, a tak si postup musí uhrát sportovní cestou.

Sluší se dodat, že pro to dělá maximum: Frýdecko-místečtí hokejisté jsou v lize jedinými profesionály, v jednom zápase za tým letos nastoupil dokonce i český reprezentant a člen prvního útoku Ocelářů Martin Adamský, v týmu působí i Radek Meidl – přítel tenistky Petry Kvitové, která debaklům odevzdaných soupeřů často přihlíží osobně.

Frýdek-Místek díky profesionálním podmínkám i hokejistům ve druhé lize dominuje. Po 22 odehraných zápasech vede tabulku o 15 bodů před Vsetínem, porazit ho letos dokázaly jen po samostatných nájezdech Poruba a v základní hrací době překvapivě Hodonín.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud