9. října 2008 • 09:11

Hokejista Rožnova má poraněnou páteř

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V olomoucké nemocnici leží v umělém spánku hokejista Petr Šotek, který v sobotním utkání krajského přeboru Moravskoslezského kraje utrpěl při srážce se soupeřem vážná zranění.



Hráč se podrobil operaci krčního obratle. Podle Mladé fronty Dnes je mimo ohrožení života. Zápas mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Horním Benešovem byl kvůli zranění domácího kapitána předčasně ukončen.

"Jeho zranění jsou vážná. Příští týden by měl být převezen do nemocnice v Ostravě," řekl MFDnes mluvčí olomoucké nemocnice Egon Havrlant.

Šotek jel s pukem do útočné třetiny, když narazil do hostujícího obránce Jakuba Pěluchy a zůstal ležet na ledě. "Byl při vědomí, ale říkal, že necítí nohy," uvedl vedoucí rožnovského týmu Bohumil Zahradník.

Rozhodčí nejdřív posoudil střet jako čistý, ale později názor změnil. "Když jsem šel po zápase podepsat zápis, bylo v něm uvedeno, že šlo o zákrok na hlavu a krk. Rozhodčí mi řekl, že pokud dojde ke zranění, musí hráče vyloučit. Ale náš hráč měl ruce u těla, soupeř do něj navíc narazil z boku," řekl vedoucí mužstva Horního Benešova Jaroslav Strmiska.



Články odjinud


Články odjinud