28. listopadu 2013 • 16:30

To je jízda! Lev Praha porazil Astanu, bodoval v devátém zápase v řadě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha v Kontinentální lize potvrdili formu a vyhráli na ledě Barysu Astana 3:2. Jediný český zástupce v soutěži bodoval podeváté za sebou, z toho poosmé zvítězil. V 48. minutě rozhodl útočník Jiří Sekáč, který po 38 vteřinách odpověděl na vyrovnání domácích. Lev zakončil sérii čtyř venkovních zápasů a ztratil v ní jediný bod. V pondělí se představí doma proti nejlepšímu týmu soutěže Petrohradu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 11. • 14:00
Barys Astana
Barys Astana
2:3
ONLINE
28. listopadu
14:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 17:31. Bochenski, 46:43. Starčenko

Hosté: 10:49. Thörnberg, 23:39. Matai, 47:21. Sekáč

Sestavy

Domácí: Ahonen (Poletkov) – Savčenko, Litviněnko, Semjonov, Barker, Lundin, Blochin – Žajlaov, Dawes, Poliščuk, Bochenski, Gavrilin, Ruděnko, Upper, Boyd, Starčenko, Rachmanov, Puškarjov, Romanov

Hosté: Engren (Lukáš) – Jaakola, Gragnani, Maenpaa, O'Byrne, Ševc, Němec, Mikúš, Nakládal – Novotný, Azevedo, Birner, Zackrisson, Vrána, Klepiš, Ridderwall, Ullström, Cingel, Sekáč, Thörnberg, Matai

Rozhodčí

Bulanov, Gofman – Maťjuša, Sazonov

Stadion

Návštěva

4070 diváků

Do sestavy Lva se vrátil po třízápasové pauze z marodky nejproduktivnější hráč týmu Klepiš. Po čtyřech utkáních dostal místo jedničky Vehanena v brance příležitost Engren.

V úvodu se Lev ubránil při Azevedově vyloučení. V polovině úvodní třetiny mohl otevřít skóre domácí Gavrilin, jenže vzápětí se radovali Pražané. Thörnberg po Dawesově chybné rozehrávce zachytil puk na modré čáře, šikovně se vyhnul dvěma protihráčům a z levého kruhu překvapil Ahonena.

Blízko vyrovnání byl Puškarjov, ale na Engrena nevyzrál. V 15. minutě měl šanci Ridderwall, náskok Lva však nenavýšil. Domácí po vyloučeních O'Byrneho a Nakládala získali početní výhodu pěti proti třem, kterou využil Američan Bochenski.

Na začátku druhého dějství měl po Sekáčově akci možnost Thörnberg a ve 24. minutě se Pražané radovali znovu. Birnerovo nahození od pravého mantinelu tečoval Matai a při třetím startu za Lva si připsal premiérovou branku.

Pro dvacetiletého útočníka, který nastupuje také za prvoligové Litoměřice, to byla první trefa v KHL. V soutěži už odehrál také 19 zápasů za Lev Poprad v sezoně 2011/12.

Lev držel těsný náskok, Engren zmařil Gavrilinovu šanci. Na druhé straně mohl zvýšit Novotný. V 47. minutě už se ale Barys dočkal a smazal ztrátu. Mäenpää nekontroloval puk, sebral mu jej Ruděnko a nabil osamocenému Starčenkovi.

Vzápětí se ale uvolnil v rohu přes dva hráče Zackrisson a volný Sekáč vrátil hostům vedení. Druhý tým Východní konference se pak už snažil o další gól marně, Lev se ubránil i závěrečnému tlaku při power play Astany. Pražané si znovu upevnili ve Východní konferenci pozici v první osmičce pro play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud