14. března 2014 • 19:04

Kovář pálí ostrými! Dvěma góly poslal Magnitogorsk do čtvrtfinále KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Jan Kovář vstřelil v pátém osmifinálovém utkání Kontinentální ligy proti Vladivostoku dva góly, na další přihrál a patřil ke strůjcům vítězství 4:3 v prodloužení. Metallurg sérii, ve které se hrálo dohromady třikrát prodloužení, vyhrál 4:1 a je po Astaně druhým postupujícím týmem ve Východní konferenci. Kovář se s 10 body ujal vedení v kanadském bodování play off.



Kovář si připsal asistenci u prvního gólu zápasu, jeho branky pak znamenaly vedení 2:0 v první a 3:2 ve třetí třetině, soupeř ale pokaždé dokázal vyrovnat. Ve čtvrté minutě prodloužení ukončil sérii vítězným gólem Sergej Mozjakin, který předtím asistoval u všech tří branek Magnitogrosku v základní hrací době. Má na kontě také deset kanadských bodů, ale jen jeden gól, Kovář vede produktivitu s bilancí 5+5. Zároveň se dělí o vedení v tabulce střelců.

V sérii mezi Ufou a Nižním Novgorodem se po vítězství 4:2 přiblížil k postupu domácí Salavat, který se ujal vedení 3:2 na zápasy. Mečbol si vypracoval i Novosibirsk, kterému v pátém utkání stačil k vítězství v Kazani jediný gól.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 3. • 14:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
4:3
ONLINE
14. března
14:00
Admiral Vladivostok
Admiral Vladivostok
Góly

Domácí: 05:57. Zaripov, 14:07. Kovář, 45:47. Kovář, 63:15. Mozjakin

Hosté: 21:03. Bortnikov, 38:02. Ugarov, 56:47. Hodgman

Sestavy

Domácí: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Metljuk, Maleňkich – Mozjakin (C), Zaripov, Kovář – Pare, Šenfeld, Kazionov – Platonov, Kosov, Juňkov – Brent, Osala, Timkin Trenér: Mike Keenan (KAN)

Hosté: Ivannikov (Stelmach) – Zemčjonok, Naumenkov, Pyett, Těrnavskij, Vorobjov, Antropov, Kostromitin – Sokolov, Nikitěnko (C), Ugarov – Hodgman, Zubov, Bortnikov – Bergfors, Gynge, Schütz – Drugov, Barbašev, Bokarov – Gračjov Trenér: Sergej Světlov (RUS)

Rozhodčí

Bulanov, Zacharov – Gordenko, Tomilov

Stadion

Metallurg Ice Arena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud