28. července 2015 • 17:50

Slovan dluží Netíkovi peníze za půl sezony. Musíme se bránit, říká

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti letech je zpátky ve Spartě. Do klubu, s nímž získal třikrát titul, by rád vrátil zlaté časy. Tomáš Netík však současně musí řešit i trable z nedávné minulosti. Slovan Bratislava, kde dva roky působil, mu stále dluží peníze, stejně jako dalším hráčům. „Je tam velký dluh, týká se zhruba výplaty za půl sezony. Doufám, že se budou řídit regulemi KHL a budou se ctít nějaká pravidla,“ věří 33letý útočník.



Několik hráčů už podalo na klub stížnost k ligové arbitráži. Mezi ně patří obránce Ján Brejčák nebo útočník Štefan Ružička, jenž dohrával minulou sezonu v Třinci. „Nemám zaplacené nic, nedostal jsem peníze od listopadu,“ vysvětloval nedávno svůj krok ve slovenských médiích. Za další hráče Slovanu, které zastupuje, se postavil agent Vladimír Vůjtek. Bránit se hodlá i Tomáš Netík.

„Budu to podávat taky. Tohle, co vidím, jsem si myslel, že ani není možné. Musíme něco dělat. Tohle nemůže procházet ve sportu ani v životě, musíme dělat všechno proto, aby se to narovnalo,“ prohlásil.

Původně to vypadalo, že Slovan v KHL nebude vůbec pokračovat. V té době se Netík dohodl se Spartou. I jeho překvapilo, že přes vážné finanční potíže dostal slovenský klub od KHL výjimku. Přestože neuhradil všechny dluhy do června, jak bylo stanoveno, v ruské soutěži může působit dál.

„O zákulisí toho moc nevím. Doufal jsem, že když jim KHL výjimku dala, tak byli na něčem domluvení a dostali třeba nějaký splátkový odklad na vyřešení závazků. Doufám, že to tak bude. Ale do jednání nevidím. Pro mě byla informace o setrvání v KHL vysvobozením, protože musejí zaplatit, co mají. Aspoň věřím, že to tak bude,“ reagoval Tomáš Netík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud