9. září 2015 • 18:30

Ostuda v KHL. Brankář nedostal peníze, klub mu začal vyhrožovat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát hokej na vysoké úrovni v zemi jako je Chorvatsko, to bylo ještě před několika lety téměř nemyslitelné. Jenže projekt KHL vzal v roce 2013 pod svá křídla tým Medveščak Záhřeb, a ten si rychle našel široké spektrum zájemců o jeho dres. Hlavně těch zámořských. Mezi nimi byl i brankář Mark Dekanich, který se ale nepříjemně spálil.



Devětadvacetiletý chlapík draftovaný před devíti lety Nashvillem zvolil evropskou cestu v roce 2013 poté, co už ho nebavilo potloukat se v AHL. Záhřeb byl tehdy jasnou volbou, jeho otec totiž původně pochází z bývalé Jugoslávie. "Navíc slíbená částka, která mi měla přistát na účet, byla výrazným zlepšením oproti tomu, co jsem dostával na farmě," těšilo Dekaniche, že si zvýší svou životní úroveň.

V Medveščaku všechno klapalo až do posledních dvou měsíců uplynulé sezony, za ty totiž brankář nedostal zaplaceno. Přitom o potížích v klubu věděl, Záhřeb prý měl problémy s výplatami už když působil v EBEL lize. "Slyšel jsem o tom, ale nevěřil jsem, že by se to mohlo stát i mně," řekl v rozhovoru pro server Puck Daddy.

Dekanich si zároveň dává pozor, jak se vyjadřuje. Rozhodně nechce špinit jméno ligy, své stížnosti směřuje vyloženě do řad klubu. Prý zdaleka není sám, komu klub peníze dluží a vytáčí ho především to, jak se k situaci staví klub. "Nakupují se noví hráči, odehrál se kemp, startuje sezona, zkrátka jako kdyby se nic nestalo," čertil se gólman.

A jak tedy plynul čas bez oněch dvou výplat? Po 5. březnu údajně dostal hráč vysvětlení, že kvůli dovolené některých zaměstnanců z účetního oddělení dojde výplata se zpožděním. A pak už šlo jen o plané sliby. Klub prý dokonce hráčům nabídl splátkový kalendář, který by končil červencem roku 2016.

Komunikace mezi hokejistou a klubem dál probíhala, ale znovu bez úspěchu. A tak se Dekanich rozhodl neváhat a své trápení popsal na sociální síti Twitter, kde má více než 6 tisíc followerů. To se vedení mužstva ani trochu nelíbilo a začalo mu vyhrožovat. "Prostřednictvím emailu mi bylo sděleno, že pokud se na sociálních sítích či v rozhovorech s médii budu dál vyjadřovat na toto téma, tak mi klub peníze už nevyplatí vůbec," stěžoval si gólman.

Za něj se postavili i spoluhráči, podporu na Facebooku mu vyjádřil například jeho parťák z loňské sezony Bill Thomas, jenž přiznal, že peníze nepřišly dokonce patnácti různým hráčům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud