25. prosince 2017 • 20:00

Francouz je ve formě! Vychytal třetí čisté konto, gól slaví Nestrašil a Polák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Pavel Francouz se díky 42 zásahům stal hrdinou zápasu Kontinentální ligy, v němž hokejisté Čeljabinsku na domácím ledě zvítězili 2:0 nad Dinamem Minsk. Český reprezentant udržel čisté konto potřetí v sezoně. Francouz pomohl Traktoru k druhé výhře za sebou, v minulém utkání mu hráči Podolsku dali jen jeden gól.



Andrej Nestrašil vstřelil devátou branku v ročníku, ale s Nižněkamskem prohrál v Novosibirsku vysoko 2:6. Český útočník má na kontě 28 bodů, z krajanů je v soutěži lepší jen další bývalý hráč NHL Jiří Sekáč z Kazaně.

Nestrašil skóroval v 19. minutě, kdy zblízka dorazil do sítě Sextonovu střelu a snížil na 1:2. Bodoval ve třetím utkání za sebou. Brankáře Alexeje Krasikova, který dostal přednost před Alexanderem Salákem, pak ale hosté překonali už jen jednou a po třech vítězstvích neuspěli.

V čele Východní konference se tak udržela Kazaň, třebaže podlehla 3:5 v Omsku. Domácímu Avangardu, který otočil skóre třemi zásahy v závěrečné třetině, vychytal výhru Dominik Furch. Český reprezentační brankář zastavil 24 střel.

Vojtěch Polák druhým gólem v sezoně pojistil vítězství Chanty-Mansijsku 2:0 nad Soči. Český útočník v 53. minutě tečoval před brankářem hostů střelu Maxima Pestuška, Jugra však i po výhře zůstala nejslabším celkem ligy.

Pondělní výsledky KHL:
Novosibirsk - Nižněkamsk 6:2 (za hosty Nestrašil 1+0), Omsk - Kazaň 5:3, Barys Astana - Ufa 0:2, Chanty-Mansijsk - HK Soči 2:0 (V. Polák 1+0), Čeljabinsk - Dinamo Minsk 2:0 (čisté konto Francouz), Magnitogorsk - Petrohrad 0:4, Lada Togliatti - Jaroslavl 3:1, Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:3 po nájezdech.
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud