Pavel Ryšavý
6. září 2019 • 22:00

Jandač skončil v Magnitogorsku! Trenéra odvolali po dvou prohrách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec. Josef Jandač už není trenérem Magnitogorsku. KHL běží šest dní a český kouč se stal nejrychleji propuštěným trenérem v historii soutěže. V pondělí prohrál jeho tým s Petrohradem, ve středu porazil Čerepovec, v pátek padl s Podolskem a následně slyšel, že má vyklidit kancelář. Jeho nástupcem je Ilja Vorobjov, jenž byl volný od července, kdy byl odvolán od ruské reprezentace.



Dopředu se vědělo, že Josefa Jandače čeká ve druhé sezoně na lavičce Magnitogorsku těžká práce. První rok? Budujeme, žádné velké plány. Druhý rok? Už to byla zase stará Magnitka s ohromným cílem. Viktor Rašnikov, prezident holdingu Metallurg a nejmocnější muž klubu, hráčům a trenérům před sezonou vytyčil jasnou metu: „Sezona nám začíná s Petrohradem, bylo by skvělé, kdybychom s ním i sezonu končili ve finále Gagarin Cupu.“

Českého kouče vedení klubu odstřelilo hned při první příležitosti. Dvě porážky ze tří domácích zápasů? Sbohem. Jandač tak prolomil nechtěný rekord KHL a stal se nejrychleji odvolaným trenérem od začátku soutěže. Do této chvíle držel nešťastný primát Nikolaj Solovjov, jehož Novokuzněck vyhodil sedm dní po startu ligy v roce 2016. V případě bývalého reprezentačního trenéra to klub zvládl ještě o den rychleji.

Server championat.ru tradičně na začátku sezony skládá mezi trenéry hodně nepopulární žebříček. O co v něm jde? Tipuje se, kdo bude odvolaný. Jandač tady byl jasný král a server u něj tipoval, že na 80 procent sezonu nedokončí. „Ještě nikdy nic nevyhrál. Proč by se měl Jandač z ničeho nic stát špičkovým trenérem, který vrátí Magnitogorsk mezi nejlepší? Pro něj bude úspěch, když vydrží ve funkci do konce smlouvy,“ rozebíral jeho pozici server. „A v tomhle trenér z Česka neuspěje,“ dodal prognózu. Trefil se.

Na lavičce ho střídá Ilja Vorobjov, bývalý trenér ruské reprezentace, který u národního týmu skončil v červenci – v reakci na zisk „pouze“ bronzových medailí na šampionátu v Bratislavě. Vedení Magnitogorsku přitom nechalo Jandače na jaře ve funkci i přesto, že tým vypadl v minulé sezoně už v prvním kole play off a šlo tak o nejhorší výsledek týmu za posledních šest let. Tři zápasy nové sezony a dost? Tahle verze může nahrávat spekulacím, že klub si zkrátka nechtěl nechat utéct Vorobjova, který s Metallurgem vyhrál v roce 2016 KHL.

„Hlavním zklamáním v Magnitogorsku rozhodně byl český trenér, který prohrával jak v přípravě, tak na začátku sezony. Jandač ničeho nedosáhl s českou reprezentací, situaci nezvládl ani v Rusku. Tým byl vystaven obrovskému tlaku a on se s ním nedovedl vypořádat,“ pustil se do odvolaného trenéra reportér listu championat.ru Pavel Panyšev.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud