27. ledna 2020 • 21:25

Hyka je produktivní, Čeljabinsk však zase prohrál. Hanzl zapsal nahrávku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Čeljabinsku prohráli v Kontinentální lize počtvrté za sebou. Kazani dnes doma podlehli 2:4. U poslední branky zápasu, kterou Traktor v 55. minutě jen zmírnil porážku, asistoval Tomáš Hyka. Český útočník bodoval v šesti z posledních sedmi utkání, během této série nasbíral celkem devět bodů za šest gólů a tři přihrávky.



S bilancí 14 branek a 14 asistencí je Hyka druhým nejproduktivnějším hráčem Čeljabinsku po Lukáši Sedlákovi, který má 18 gólů a 15 přihrávek. Z českých hokejistů jsou před ním v kanadském bodování ještě Dmitrij Jaškin (51) a Hynek Zohorna (29).

Jednu asistenci zaznamenal také Robin Hanzl ze Spartaku Moskva, který otočil zápas proti Kunlunu a vyhrál 7:4. Český útočník přihrál v 56. minutě v přesilové hře na vítězný gól Arťomu Fjodorovovi. Z posledních pěti zápasů má Hanzl bilanci 3+2.

O výhru Spartaku se zasloužil hattrickem Kaspars Daugavinš. Dalším hrdinou domácího týmu byl slovenský gólman Július Hudáček, který za stavu 1:3 nahradil Nikitu Bespalova a inkasoval pouze jednou. Navíc si v poslední minutě při soupeřově power play připsal asistenci u třetího Daugavinšova gólu.

Jekatěrinburg bez brankáře Jakuba Kováře podlehl Barysu Nur-Sultan 2:4. Český gólman nedochytal sobotní utkání s Kazaní kvůli úderu do hlavy a zatím není v pořádku, i když podezření na otřes mozku se podle ruských médií při vyšetření nepotvrdilo. V brance ho zastoupil Leonid Fomin, který inkasoval třikrát. Čtvrtý gól dal Barys při power play domácích do prázdné branky.

Výsledky KHL:

Čeljabinsk - Kazaň 2:4 (za domácí Hyka 0+1)
Jekatěrinburg - Barys Nur-Sultan 2:4
Čerepovec - Viťaz Podolsk 1:4
HK Soči - Jaroslavl 2:4
Spartak Moskva - Kunlun Red Star 7:4 (za domácí Hanzl 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud