15. dubna 2020 • 20:07

Will končí švédskou misi, čeká ho KHL! Na dva roky se upsal Čeljabinsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Roman Will se po roce stráveném ve švédském Rögle stěhuje do Kontinentální ligy a bude chytat za Čeljabinsk. Sedmadvacetiletý gólman české reprezentace, který má na kontě i jeden zápas v NHL za Colorado, uzavřel s Traktorem dvouletou smlouvu. Uvedl to oficiální web ruského klubu.



Will v uplynulé sezoně odchytal za Rögle 34 zápasů a byl ve statistikách švédské ligy čtvrtý s průměrem 2,12 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 92,13 procenta. Udržel také čtyřikrát čisté konto. V dresu české reprezentace měl ve čtyřech duelech uplynulé sezony průměr 1,50 gólu na utkání, úspěšnost 94,29 procenta a jednou udržel nulu.

Před odchodem do Rögle působil Will tři roky v extraligovém Liberci a pomohl mu loni k zisku stříbra. V domácí nejvyšší soutěži, v které má na kontě i jeden duel za Mladou Boleslav, odchytal 161 utkání s průměrem 2,11 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,09 procenta a udržel 21 čistých kont.

Hokejový brankář Roman Will se ze Švédska přesouvá do KHL
Hokejový brankář Roman Will se ze Švédska přesouvá do KHL

V letech 2014 až 2016 působil v Severní Americe, když podepsal jako nedraftovaný volný hráč smlouvu s Coloradem. Za Avalanche dostal příležitost jen na třetí třetinu duelu na ledě San Jose 26. ledna 2016, v kterém při prohře 1:6 inkasoval ze tří střel jednu branku. Jinak chytal na farmách v Lake Erie a v San Antoniu v AHL a ve Fort Wayne v ECHL.

V Čeljabinsku, který v uplynulém ročníku skončil ve Východní konferenci na předposledním 11. místě a nepostoupil do play off, se Will setká s dvěma krajany - útočníky Tomášem Hykou a Lukášem Sedlákem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud