11. dubna 2020 • 18:27

Byl jako Pastrňák, pak ho zastavilo zranění oka! Teď Abdul vybojoval KHL

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen, pohádka, inspirace pro ostatní. Jindřichu Abdulovi v mládí předpovídali obrovskou kariéru, často slýchal porovnání s Davidem Pastrňákem, pak ho však zastavilo zranění oka. A sny se vzdálily, jak se však později ukázalo, ne napořád. Český útočník podepsal smlouvu v KHL a vyhlíží velkou zahraniční šanci.



Klikatá životní cesta. Jindřich Abdul musel během kariéry překonat těžké zranění oka (2015), vrátil se ale na led a znovu bojoval za svůj sen. V již uplynulém ročníku slovenské extraligy se stal nejproduktivnějším hráčem soutěže, v 53 zápasech za Slovan Bratislava nasbíral 62 bodů. Příliš často se nestává, že by hráč ze slovenské nejvyšší soutěže putoval přímo do KHL, tady bylo ale vše jinak.

O Abdula se začaly zajímat tři kluby, jeden mu předložil smlouvu. Nebylo co řešit. Klub zatím 24letý forvard specifikovat nechtěl, podle RIA Novosti se nicméně upsal Čerepovci. „Já už mám o své budoucnosti dá se říct jasno. Ještě to není oficiální, ale smlouva už je podepsaná. Dostal jsem nabídku, která se neodmítá. Mám na mysli ruskou KHL," komentoval Abdul pro server hokej.cz.

Jindřich Abdul podepsal smlouvu v KHL
Jindřich Abdul podepsal smlouvu v KHL

„Jednalo se tam asi se třemi zájemci, přičemž jeden z nich rovnou poslal smlouvu, takže nebylo co řešit. Není to obvyklé, aby se někdo dostal ze slovenské extraligy přímo do KHL, takže si toho moc vážím. Zároveň se hodně těším, bude to výzva,“ dodal.

Zranění ho postihlo, když šel pomáhat znojemské juniorce. Na pravé oko vidí zhruba z 20 %. „Kdybych tím sám sebe pořád omlouval a vymlouval se, na co by mi to bylo? Tohle nechci. Beru to tak, že když budete makat, vždycky můžete dosáhnout věcí, na nichž vám záleží. Hraju, jak nejlépe umím," prozradil před ročníkem 2019/20 pro iSport.cz a právě toto krédo mu nakonec pomohlo.

Posunulo ho zase o krůček blíž k vysněnému cíli živit se hokejem na co nejvyšší úrovni a ukázat svůj um. Vyjma EBEL se Abdul poprvé v kariéře podívá za hokejové hranice Česka se Slovenskem a rozšíří českou enklávu v Kontinenální hokejové lize. A kdo ví, vsetínský rodák třeba zalarmuje i národní tým.

Dnešní vydání deníku Sport kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Titulní strana deníku Sport, sobota 11. dubna 2020 Titulní strana deníku Sport, sobota 11. dubna 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud