22. září 2022 • 13:54

Vzdal se boje o NHL, šel do Ruska. Teď Slováka z Nižněkamsku vyhodili…

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl za sebou fantastickou sezonu. Mladý útočník Samuel Buček (23) válel v Nitře, stal se nejproduktivnějším hráčem slovenské extraligy i nejužitečnějším hráčem play off. V létě podepsal smlouvu se Seattlem, kde se měl ukázat nejdřív na farmě. Jenže pak přišla nabídka z ruského Nižněkamsku, kam nakonec překvapivě zamířil. Teď v nejhorším týmu soutěže po šesti odehraných zápasech skončil...



Padesát zápasů, 64 bodů (41+23). Taková byla vizitka Samuela Bučka v minulém ročníku slovenské extraligy. Za Nitru válel i v play off, kde v 19 zápasech posbíral 24 bodů (13+11). Na stále teprve 23letého útočníka opravdu úžasná čísla.

Nebylo divu, že se ozvala slavná NHL. Rodák z Nitry podepsal v květnu dvoucestnou smlouvu se Seattlem, který ho dokonce oznámil jako první letní posilu. O místo v nejslavnější lize světa měl zabojovat v nově vzniklém farmářském týmu Coachella Valley Firebirds. V AHL by ho trénoval Dan Bylsma, kouč šampionů Stanley Cupu z roku 2009 (Pittsburgh).

Měl dostat velkou roli, ale… V srpnu smlouvu s Kraken rozvázal a překvapivě kývl na nabídku ze země, která v únoru agresivně napadla Ukrajinu. Upsal se Nižněkamsku.

Samuel Buček v minulé sezoně válel za Nitru, teď se do rodného města může vrátit
Samuel Buček v minulé sezoně válel za Nitru, teď se do rodného města může vrátit

Naskočil do šesti zápasů z osmi, nepřipsal si ani bod, jen tři záporné minusy do statistiky plus/minus. Není se čemu divit, jelikož Neftěchimik ještě ani jednou nevyhrál a je nejhorším celkem soutěže. Slovenský útočník navíc spíš paběrkoval, v průměru odehrál pouze sedm a půl minuty na utkání. Proti Minsku zapsal dokonce jen tři střídání.

Ve středu se s ním klub rozloučil. Podle webu sport-express.ru nebyl spokojený s jeho výkonností. Načasování nepřišlo vhodně i kvůli tomu, že po vyhlášení částečné mobilizace prezidentem Vladimirem Putinem se ze země snaží uprchnout velký počet lidí. Letenky jsou buď skoupené nebo se vyšplhaly na obří ceny.

Pro Bučka nejde o první přestupový přešlap. V létě 2019 absolvoval přípravný kemp Detroitu a následně zamířil do finského celku KooKoo. Na severu Evropy nicméně odehrál jen pět utkání, pak se vrátil (kam jinam) než do rodné Nitry. Mezitím se ho tedy ještě neúspěšně pokusil oznámit jako posilu Zlín.

Kam teď povedou jeho kroky? Zase do Nitry?

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud