1. července 2023 • 15:30

Reprezentant Sklenička míří do KHL. Důvod, proč scházel na šampionátu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce David Sklenička bude navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajinu působit v KHL. Dosavadní hráč švédského Brynäs podepsal roční smlouvu s Barysem Astana. Klub z metropole Kazachstánu o tom informoval na svém webu.



Šestadvacetiletý Sklenička už hrál v KHL v letech 2020 až 2022 za Jokerit Helsinky, který loni v únoru po začátku ruské agrese ze soutěže odstoupil. Loni v květnu se upsal na dva roky Brynäs. V listopadu pak kontrakt prodloužil do roku 2025, přesto se rozhodl vyměnit Švédsko za angažmá v KHL.

Kvůli úmyslu vrátit se do této soutěže chyběl Sklenička stejně jako další obránce Lukáš Klok letos v českém výběru před mistrovstvím světa. Čeští hokejisté z KHL mají v současnosti dveře do reprezentace zavřené.

Loni se Sklenička podílel na zisku bronzové medaile na světovém šampionátu, předtím startoval někdejší plzeňský obránce i na olympijských hrách v Pekingu.

Před novou sezonou KHL se dohodli na pokračování v soutěži obránce Libor Šulák, který se upsal na další dva roky Omsku, a útočník Dmitrij Jaškin. Český útočník narozený v Rusku po odchodu z Petrohradu podepsal tříletý kontrakt s Kazaní.

Vstoupit do diskuse
10
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud