Květoslav Šimek
27. července 2010 • 04:00

Příprava na KHL? "Utajený" trénink i komplikace

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Nekonečný“ příběh má další pokračování. Na definitivní dotažení všech oficialit totiž stále marně čeká hokejový klub HC Lev. Zástupci slovenského svazu odložili rozhodnutí, zda mu povolí hrát KHL v Popradu, až na 18. srpna! Prý už by se mělo jednat o formalitu, ale kdo ví...



Deník Sport včera sledoval, jak probíhal první „tajný“ trénink.

Na premiérový sraz týmu HC Lev, který stále vehementně usiluje o účast v nadcházejícím ročníku ruské Kontinentální hokejové ligy, se do Popradu sjelo sedmnáct hráčů. A bylo to velmi tajemné odpoledne...

Sešli se celkem tři pětky, dva brankáři a trenér Miloslav Hořava. Hráči se postupně ubytovávali v hotelu AquaCity, který je jen pár desítek metrů od hokejové arény. Mluvit však měli přísně zakákáno.



Útočníci Jaroslav Bednář, Róbert Petrovický, Miloslav Hořava mladší nebo Libor Pivko, kteří byli mezi hráči na neoficiálním tréninku, jen zakroutili hlavou. „Nesmíme mluvit, nic komentovat,“ reagovali shodně. Vedení nově vznikajícího klubu jim to zakázalo.

První společný program odstartovali hokejisté zahřívacím spinningem v hotelovém fit centru. Protáhli se na kolech, pak odpočívali na pokojích. A stejně jako lidé z vedení klubu jistě s napětím čekali, jak dopadne mimořádné zasedání slovenského hokejového svazu.

Ten měl podle očekávání definitivně schválit, že HC Lev může hrát KHL v Popradu. Už se podařilo získat souhlas tamní extraligy, s níž se má klub i finančně vyrovnat (každý tým dostal příslib 33 tisíc eur, což je zhruba 830 tisíc korun). Oficiální posvěcení ze strany svazu však nepřišlo. Odložilo se na 18. srpna, přičemž KHL začíná už o tři týdny později, 8. září.

To však hokejisté mířící na první trénink nevěděli. Před patnáctou hodinou se po skupinkách trousili do haly. Jaroslav Bednář s Miloslavem Hořavou. Po nich Libor Pivko s Josefem Melicharem a další. Ze slovenských hráčů byli přítomní například Róbert Petrovický, brankář Ján Laco, Radoslav Suchý, Rudolf Huna.

Trénink hokejistů HC LevFoto Foto pro Sport: Aleš Krecl


Jakmile spatřili objektiv fotoaparátu, klopili hlavy. „Ne, ne, nic říkat nemůžeme,“ reagoval rezolutně Jaroslav Bednář.

Stejně tak i sportovní ředitel Otakar Janecký nebo trenér Miloslav Hořava. Právě on by měl HC Lev společně s Radimem Rulíkem v KHL vést a trénovat. „Nemůžu, nemůžu,“ omluvil se Hořava cestou do hokejové arény.

V hale mezitím lidé z ochranky stadionu „čistili prostor.“ Rodiče a známé od mladých hokejistů, kteří trénovali před hradeckým Lvem, slušně vybízeli k odchodu. „Teď tady bude KHL a trénink není veřejný,“ vysvětlovali zvědavcům. Redaktorům deníku Sport se přesto podařilo sledovat, jak první trénink vypadá.

Kustodi, mezi kterými se dala zaslechnout ruština, pomalu vybalovali zcela nové výzbroje. A připravovali rozlišovací dresy s logem a znakem klubu – černý štít se lví hlavou.



Kolem čtvrté hodiny vyjeli na led tři pětky. Červená, zelená a bílá, k tomu dva brankáři. Svižnou přípravu bez zbytečných prostojů vedl Miloslav Hořava. V teplákové soupravě s ním na ledě byl i Otakar Janecký. Zvědavým pohledům ale hokejisté ani tak neušli.

Od obchodu s hokejovým vybavením, který byl otevřený v patře stadionu, bylo na led přes dvoje zamřížované dveře vidět. Postávaly u nich hloučky diváků. „Pro celý Poprad by to bylo výborné zpestření, kdyby se ta KHL povedla,“ říkal vedoucí hokejového obchůdku.

Vedení KHL se už údajně se slovenským svazem dohodlo, že Hradec 18. srpna posvětí. Ale oficiálně přetrvává nejistota. Představitelé klubu jsou přesto optimisté.

Trénink hokejistů vedl český trenér Miroslav HořavaFoto Foto pro Sport: Aleš Krecl


V oficiálním prohlášení uvedli, že jsou připraveni předložit další požadované dokumenty. Žádost Ruské hokejové federace o souhlas slovenského svazu s odehráním zápasů KHL v sezoně 2010/11 na Slovensku byla prý včera splněna.

„Dokument z Ruské federace přišel chvíli po poledni, byl dokonce datován 21. července 2010. Členům výkonného výboru se dostal do ruky o něco později, než všichni předpokládali. Na odhodlání a připravenosti klubu hrát prestižní KHL se nic nemění,“ uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Šesták, který jako jediný za klub hovoří.

Jedno je jisté – do 18. srpna bude veškeré dění okolo klubu nejspíš tajné. Jako včera.

Trénink hokejistů vedl český trenér Miroslav Hořava
Trénink hokejistů vedl český trenér Miroslav Hořava


Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud