Jakub Hlaváč
4. září 2014 • 23:26

Spartu zklamali fanoušci. Na hokejovou Ligu mistrů bylo prázdno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdě šli po výhře, hokejová Liga mistrů má pro hráče Sparty náboj. Jenže jejich příznivci to jaksi neoceňují. Tedy neoceňují to tím, že by přišli na stadion své oblíbence podpořit. Vítězství Pražanů proti švédskému Växjö (5:4) sledovalo pouze 1985 lidí.



Zklamání se ani nesnažili moc skrývat. Prázdné tribuny hráče i funkcionáře rudého „S“ zarmoutily. Poměrně pochopitelně. Mezi účastníky soutěže je jen málo stadionů, kde by to vypadalo tahle žalostně.

A to ještě všechna čest skalním fanouškům obou celků. Ti svými hlasivkami atmosféru dokázali zachránit, výrazně tomu napomohla velmi početná výjezdní skupina Skandinávců. Ale na místech k sezení bylo výrazně prořídlo.

„Mrzí nás to hodně. Měli jsme signály, že o to utkání není extra zájem. Nevím, jestli je to pozdním začátkem (20.05), nebo soupeřem. Ale byl to přední švédský tým… Jsme z toho samozřejmě zklamaní,“ říkal po klání Josef Jandač, trenér vítězů.

Zkrátka to vypadá, že Morava je po hokeji hladovější. „Vždyť Brno má vyprodáno na přípravu s Nitrou. Nebo Skalicí. Porubou. Novým Jičínem. Nevím, nevím proč to tak je,“ trápilo zkušeného stratéga.

Roli mohou pochopitelně hrát ceny vstupenek. V předprodeji se daly zakoupit místa k sezení od 100 do 240 korun, v den zápasu už částka roste na 120 až 270 korun.

Hráči hledali pro situaci pochopení. „Začala škola, všichni asi mají starosti s tím. Navíc se začínalo docela pozdě večer, to taky může hrát roli. My můžeme jenom předvádět dobré výkony a doufat, že se to zlepší,“ přál si obránce Karel Pilař.

Nad smutkem z prázdných tribun tak převládala radost z triumfu. Notně vydřeného. Vždyť v poslední třetině Pražané nechali svého soka snížit z 5:1 na 5:4. Nicméně koncovku zvládli a už v sobotu si při souhře výsledků mohou vítězstvím nad Kuopiem zajistit postup do další fáze soutěže.

Budou doufat, že jim při tom budou asistovat i jejich fanoušci.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud