1. listopadu 2017 • 10:02

Směšná chyba Švédů zavinila gól. Nepozornost dvou beků využil Bakoš

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pevná a skvěle sladěná hra. Takovým způsobem se běžně prezentuje švédský hokej ať už na mezinárodní či klubové úrovni. Podobnou hrou se prezentuje i tým Frölunda Indians v hokejové Lize mistrů, kterou dvakrát ovládl a patnáckrát za sebou v ní neprohrál. Poslední výhru 3:2 si švédské mužstvo připsalo v úterním osmifinále play off na ledě Liberce. I mistr tesař se však ve svém umu někdy utne a vinou jedné celkem komické minely dostala úvodní gól zápasu právě Frölunda. 



Do města pod Ještědem dorazil švédský velkoklub s hvězdami, jako jsou Joel Lundqvist či Simon Hjalmarsson a od začátku první bitvy o postup do dalšího kola play off se vehementně tlačil do brány liberecké jedničky Romana Willa.

V 10. minutě se do jedné bezprostřední šance dostal švédský útočník Christofer Ehn, ale maskovaná opora Bílých Tygrů ho pohotově vychytala a do protiútoku šli domácí. Hlavní roli při tomto libereckém výpadu sehrál slovenský forvard Martin Bakoš, který proletěl přes celé hřiště až ke svatyni hostů. 

Před bránou gólmana Johana Mattssona však přišel o puk zásluhou obránce Kristoffera Gunnarssona. Kotouč pak z odrazu mířil na druhého beka Johna Nyberga, který s téměř žáčkovskou nepozorností nesledoval dění před sebou, nýbrž jen pokoukával po puku.

Trestuhodně tak nezaregistroval, že se řítí přímo na svého parťáka soupeřícího s Bakošem. Statný Gunnarsson se v té chvíli na nic nezmohl a Nyberg se od něj výstavně rozmázl na led. 

Slovenský reprezentant v dresu Bílých Tygrů okamžitě využil situace, vzal puk a mezi kruhy v čase 9:53 prostřelil Mattssona. Liberec až do začátku druhé třetiny měl domácí zápas pod kontrolou. Poté se však znovu ozvali Seveřané a dvěma góly otočili stav zápasu. 

Svěřenci kouče Filipa Pešána sice zásluhou Lukáše Krenželoka vyrovnali, ale z přesilovsky hostů se na závěr třetí části prosadil sedmnáctiletý zadák Rasmus Dahlin a zajistil tak cennou výhru pro Frölundu. Severočechy čeká za týden 7. listopadu přetěžký úkol - s jednobrankovým mankem musí porazit elitní švédský klub a kata Sparty z minulého finále Ligy mistrů na skandinávském ledě.

VIDEO: TOP momenty z utkání Liberec-Frölunda

     

Góly

Domácí: 09:53. Bakoš, 43:14. Krenželok

Hosté: 24:15. Stålberg, 28:28. Lundqist, 53:11. Dahlin

Sestavy

Domácí: Will (Stezka) – Havlín, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Pyrochta – Jašek, Jelínek (A), Krenželok – Bakoš, Bulíř, Lakatoš – Stránský, Hrabík, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Vlach – Jeník

Hosté: Mattsson (Gustafsson) – Dahlin, Almquist, Nyberg, Donovan, Norstebo, Sigalet, Gunnarsson, Emanuelsson – Lasch, Lundqvist, Grundström – Friberg, Andersson, Olofsson – Stålberg, Hjalmarsson, Fjällström – Westrholm, Ehn, Widerström

Rozhodčí

Stano, Kubuš – Lhotský, Ondráček

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

3 712 diváků

 

 

Kristoffer Gunnarsson

John Nyberg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud