1. září 2018 • 21:09

Plzeň slaví v Lize mistrů druhou výhru, proti Škodě se trefil Tomášek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně vyhráli i druhé utkání v Lize mistrů. Po švýcarském Luganu dokázali v sobotu doma porazit finský tým Jyväskylä 4:2 a s šesti body vedou skupinu H. Gólem a asistencí se na tom podíleli Ondřej Kratěna a David Stach, v dresu severského celku se prosadil David Tomášek.



Čtvrtfinalista uplynulého ročníku finské soutěže se v Plzni dostal již ve 3. minutě do vedení, poté co Kolehmainen potrestal vyloučení Jakuba Kindla . Indrák však rychle vyrovnal a se spoluhráči z druhého útoku Kratěnou a Strachem zajistili domácím vedení.

„Jsme rádi, že jsme vždy dokázali reagovat na obdrženou branku, to bylo důležité. Oni hráli přesilovky velmi dobře a zejména v první části z nich pořádně tlačili,“ uvedl trenér domácích Ladislav Čihák na klubovém webu.

Ve druhé třetině sice dokázal Tomášek, který přišel do Jyväskylä před sezonou z Pardubic, snížit, ale Vojtěch Němec vrátil Plzni za 36 sekund dvoubrankové vedení zpět.

„Byl to těžký zápas. Hosté výborně bruslili, hráli skvěle na puku, ale kluci to zvládli skvěle v defenzivě a navíc jsme v ofenzivě proměnili šance,“ dodal Čihák.

Další utkání v LM čeká Plzeň v pátek 7. září, kdy se představí na ledě finského soupeře. O dva dny později budou Západočeši hrát v Luganu.

Góly

Domácí: 02:36. Indrák, 04:28. Kratěna, 31:29. Stach, 34:53. Němec

Hosté: 02:13. Kolehmainen, 34:17. Tomášek

Sestavy

Domácí: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour

Hosté: Voutilainen (Laurikainen) – Kalteva, Honka, Kuukka, Vainio, J. Jokinen, Ikonen, Allén – Tuppurainen, Immonen (A), Perrin – Turkulainen, Tomášek, M. Jokinen – Ratinen, Hytönen (C), Louhivaara (A) – Kolehmainen, Lahti, Rooba – Tamminen

Rozhodčí

Hodek, Sewell – Brejcha, Hynek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3844 diváků

Další sobotní výsledky hokejové Ligy mistrů:

Skupina A:
Curych - Frölunda 3:2 po sam. náj.,
Vídeň - Aalborg 2:3 v prodl.

Skupina G:
Växjö - Salcburk 5:2 (za domácí Horák 1+1),
Cardiff - Bern 2:3 v prodl.

Skupina H:
Banská Bystrica - Lugano 5:2.

Plzeňští hokejisté se radují ze vstřelené branky
Plzeňští hokejisté se radují ze vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud