Pavel Bárta
Premium
18. října 2019 • 05:00

Pohled do zákulisí hokejové Plzně: Gulaš nespí, tatranky jen pod pultem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je před půl devátou ráno a v plzeňské kabině už to žije. V kuchyňce sedí pár hokejistů u snídaně. V kamrlíku kousek vedle klábosí u kafíčka Milan Gulaš s dalšími hráči, jiní si pomalu chystají věci na trénink. Brankář Dominik Frodl šlape v posilovně na kole. Začíná zápasový den, Indiány čeká večer poslední utkání skupiny Ligy mistrů se švýcarským Zugem. Pod dohledem deníku Sport.



Ve spolupráci se západočeským klubem bylo Sportu umožněno vstoupit přímo do kabiny týmu, strávit s ním celý zápasový den a přiblížit dění za kulisami, které fanouškům zůstává jinak skryto. Jak se připravují hráči a trenéři, co všechno v plzeňském zázemí mají k dispozici, jaký servis jim je poskytován, jak a kdo se o ně stará, jak se chovají, než vstoupí na hokejové jeviště a začnou hrát?

8.00-9.00        Snídaně

Kustodi jsou na place nejdřív. Začíná jim celodenní šichta, nezastaví se do pozdního večera. Jeden z nich, Petr Šulan, cestou na stadion nakoupí ke snídani pro zájemce pečivo, šunku, sýry, müsli. „Jde to z peněz hráčů, ovoce hradí klub,“ připomíná bývalý gólman, který u plzeňského áčka působí devět let. Společnou kasu spravuje Lukáš Pulpán, zároveň DJ kabiny. Platí se zápisné, za hattricky, pokuty jsou za pozdní příchody nebo třeba zazvonění mobilu v šatně. Ale telefony hráči nechávají v převlékárně. Každopádně, všechny položky jsou přehledně vypsány na nástěnce.

Plzeňští hráči se ráno slézají v kuchyňce, kde někdo snídá, jiní si dají kafe nebo přijdou jen pokecatFoto Barbora Reichová (Sport)

Masér „Šuli“ toho má s kolegou Jakubem Vaisem během CHL víc než obvykle. Podle reglementu musí připravit rovněž kabinu hostů a rozhodčích. Šulan tráví většinu času v nově vybavené brusírně, kde visí tabulka, jak komu nože připravit. Vedle ní má místnost fyzioterapeut Adam Havel a kondiční trenér Jan Snopek. Ten se věnuje zraněným. Obránci Bohumilu Jankovi při blokování střely prasklo zápěstí. Sádru má nosit ještě dost dlouho. Než zlomenina sroste, ruka se rozhýbe. „Ale já ruce moc rozhýbávat nepotřebuju,“ utrousí s úsměvem ranař Bohumil Jank.

9.00-9.30        Velká porada

Přes léto v Plzni kabinu přestavěli, vypadá nádherně. Najdete v ní všechno, co do moderního zázemí patří. Na chodbě zdobí stěny obrazy hvězd klubu. Naproti jásajícímu Milanu Gulašovi v životní velikosti, v kanceláři vedoucího

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud