7. ledna 2020 • 21:16

Djurgården - Hradec 1:3. Mountfield vykročil k finále LM. Dvakrát pálil Chalupa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v úvodním semifinále Ligy mistrů ve Stockholmu nad Djurgaardenem 3:1 a za týden v domácí odvetě budou hájit dvoubrankový náskok. Dvěma góly včetně vítězného zařídil úspěch Mountfieldu útočník Matěj Chalupa. V Hradci se bude hrát v úterý a úspěšnější celek se utká 4. února ve finále s postupujícím ze souboje mezi Frölundou a Luleou, která vyhrála úvodní duel venku 3:2.



Už po šesti sekundách se museli domácí bránit při Nilssonově vyloučení, ale odolali a ve třetí minutě se ujal úřadující vicemistr a aktuálně devátý tým švédské ligy vedení. Possler se natlačil z pravé strany před branku přes Čápa a stihl poslat puk za Mazance dříve, než se po jeho pádu vychýlila branka. Sudí Birin a Raming po zhlédnutí videa gól uznali. Possler se ale při pádu na konstrukci branky zranil a odstoupil.

Mountfield odpověděl v páté minutě, kdy překonal obránce Nedomlel Rämöho tečovaným pokusem od modré čáry. Možnosti otočit stav měli Perret a Koukal. Východočeši měli k dispozici v úvodním dějství i dvě přesilové hry po faulech Kahilainena a Berglunda, ale Djurgaarden odolal.

Domácí vstoupili do druhé části také v oslabení po Nilssonově trestu, což sice ustáli, ale hned ve 23. minutě se už Hradec Králové radoval. Po Nedomlelově nahození z rohu se prosadil z dorážky Chalupa.

Stockholmskému celku nepomohly k vyrovnání ani dvě početní výhody při pobytu Perreta a Šaldy na trestné lavici. V 38. minutě si Mazanec poradil s pokusem Agrena a na druhé straně zahrozil Cingel.

I v závěrečném dějství držel tým koučů Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince těsný náskok. Ve 44. minutě odolal Mazanec po závaru i při Berglundově dorážce. V polovině závěrečného dějství chyboval na útočné modré čáře Johansson, Chalupa se dostal do úniku a blafákem do bekhendu mezi Rämöho betony zvýšil. Ještě zvýraznit rozdíl mohl Perret, Rämö ale jeho pokus vytěsnil na tyč.

Hradec Králové má možnost napodobit pražskou Spartu a postoupit jako druhý český celek v šestém ročníku soutěže od finále. Pražanům se to povedlo v sezoně 2016/17 a v boji o triumf podlehli Frölundě.

Góly

Domácí: 02:50. Possler

Hosté: 04:30. Nedomlel, 22:16. Chalupa, 49:39. Chalupa

Sestavy

Domácí: Rämö (Svedberg) – Alsing, Nilsson, Högström, Pettersson, Norell, Hultström, Johansson – Haga, Berglund, Bergfors – Ågren, Josefson "C", Holtz – Eklund, Wandell, Walterholm – Eriksson, Östman, Possler – Kahilainen. Trenér: Robert Ohlsson.

Hosté: Mazanec (Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík "A", Rosandić, Nedomlel "A", Váchal – Chalupa, Cingel, Smoleňák "C" – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Dragoun, Paulovič. Trenéři: Tomáš Martinec, Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Birin, Raming (oba RUS) – Åhlen, Persson (oba SWE)

Stadion

Hovet Arena, Stockholm

Návštěva

2383 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud