11. října 2023 • 20:55

CHL: Vítkovice porazily Biel. Třinec slaví vítězný výlet na sever

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic porazili v Lize mistrů Biel 4:3 v prodloužení. Ostravané uspěli v souboji týmů na hraně postupu díky gólu Dominika Lakatoše v čase 63:14. Dvakrát se předtím prosadil Jakub Kotala, který zařídil vedení 2:0, to však domácí promarnili a v polovině 57. minuty je zachránil v zápase vyrovnáním Petr Chlán. Mistrovský Třinec vyhrál na ledě norského Stavangeru 4:2 a po teprve druhé výhře z pěti utkání se posunul na pozice pro play off. Osmifinále si může zajistit za týden doma proti dánskému Aalborgu.



Ostravané, kteří uzavírají extraligovou tabulku a na mezinárodní scéně prohráli předchozí dva duely, dali v první třetině zapomenout na herní i výsledkovou nepohodu z posledních týdnů a v boji o důležité body byli o poznání aktivnější. Hodně jim pomohl i úvodní gól, který slavili už po minutě hry. Kotala se dostal tváří v tvář před gólmana Van Pottelbergheho a překonal ho chytrým bekhendovým zakončením. Další možnosti měl aktivní Lakatoš, ale neuspěl. Stejně dopadl na druhé straně Brunner.

Ve 26. minutě už to bylo po rychlé akci vítkovických hokejistů 2:0. Postaral se o to znovu Kotala, když těsně před gólmanem přesměroval ideální nabídku od Mikuše. Jenže hosté nerezignovali. Přečkali bez úhony dvě oslabení a nedlouho po skončení druhého trestu sami udeřili, když se z pozice mezi kruhy trefil dokonale přesně Rathgeb a nedal Klimešovi šanci zakročit. Hattrick mohl završit Kotala, jenže nedal.

V úvodních fázích třetího dějství navíc Kessler tečoval Forsterovu ránu a bylo vyrovnáno. Vítkovičtí pak sice přestáli bez úhony své jediné vyloučení v zápase, ale Sallinen v 53. minutě dokonal obrat. Domácí zvládli zareagovat. V 57. minutě ze skrumáže před brankovištěm ještě neuspěl Lakatoš, ale Chlán pohotovou dorážkou vyrovnal. Ve zbytku základní hrací doby už se nerozhodlo.

Po 77 sekundách z prodloužení hosté špatně střídali a Ostravanům se naskytla možnost výhodné přesilovky čtyři na tři. Vzali si na to i oddechový čas a jen tři sekundy před skončením početní výhody se i díky Kriegerově cloně prosadil z kruhu pálící Lakatoš. Poslední duel čeká Ostravany v úterý na ledě německého Ingolstadtu.

Třinečtí Oceláři měli z úvodních tří duelů jediný bod, ale v Norsku navázali na výhru na ledě Pelicans Lahti 3:1 z 10. září. Už po 59 sekundách otevřel skóre po Nestrašilově vyhraném vhazování skóre z levého kruhu Hudáček. V 15. minutě sice gólman Holm zasáhl při bekhendovém blafáku Pánika, ale z dorážky už jej překonal Daniel Voženílek.

V 43. minutě zvýšil už na 3:0 obránce Marinčin. Stavanger se vrátil do hry v polovině závěrečné části, kdy Trettenes proměnil trestné střílení. V 55. minutě dostal domácí na kontakt bek Ulriksen, ale 109 sekund před koncem uklidnil Oceláře po Voženílkově přihrávce kanonýr Martin Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud