19. února 2012 • 10:23

Philadelphia našla náhradu za Prongera, za Jágrem se stěhuje Kubina

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VĚDĚLI JSME PRVNÍ | Chicago? Ne. Detroit? Nikoli. New Jersey? Také ne. Jak informoval server iSport.cz již v sobotu večer, novým působištěm hokejisty Pavla Kubiny se stala Philadelphia Flyers! Čtyřiatřicetiletý renomovaný obránce se tak stěhuje z Tampy Bay do současného mužstva Jaromíra Jágra.



Čtyřiatřicetiletý Kubina zhruba od středy věděl, že se chystá jeho transfer do jiného celku NHL. Generální manažer Lightning Steve Yzerman prohlásil, že pro obránce hledá nové angažmá. Rodákovi z Čeladné na jaře končí dvouletý kontrakt v Tampě a šéf klubu hodlá svého hráče zobchodovat. Po vypršení smlouvy by totiž mohl odejít zadarmo.

Kubina hrál poslední utkání v úterý proti Ottawě, poté začala jednání o jeho výměně. Český bek si měl vytvořit seznam pěti klubů, do kterých by odešel. No a Philadelphia se podle všeho zkušenému obránci zdála jako nejlepší řešení.

O Kubinu se v posledních dnech strhl značný zájem, ovšem byl to Jágrův tým, který vyšel jako vítěz. Ve Flyers by měl pomoci zacelit mezeru po Chrisi Prongerovi, který je od začátku prosince mimo hru s otřesem mozku.

Robustní bek v NHL za týmy Tampy, Toronta a Atlanty odehrál 953 utkání, nasbíral 382 bodů (110+272). V roce 2004 vyhrál s Lightning Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
9
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud