15. května 2013 • 08:19

Vokoun už je v play off nejlepší. Je vidět, že se cítí skvěle, říká Iginla

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | No to snad ne, už je to tu zase! Takhle nějak mohli reagovat fanoušci Pittsburghu, když Tomáš Vokoun v prvním zápase série proti Ottawě v páté minutě inkasoval branku z hole Colina Greeninga. Podobně laciné trefy totiž stály místo v brankovišti jeho předchůdce Fleuryho. Ale český brankář se rychle oklepal, dovedl tým k výhře a vládne brankářským statistikám v play off. "Dnes večer byl znovu skvělý," chválil svého svěřence po zápase kouč Dan Bylsma.



V reprezentačním dresu odchytal nespočet vypjatých bitev a často byl klíčem k úspěchu. Dokázal podržet tým ve chvílích, kdy už nemohl a vždycky se na něj dalo spolehnout. I díky tomu Vokounovi doma leží dvě zlata z mistrovství světa a bronz z olympijských her. Své umění zářit v důležitých zápasech letos poprvé předvádí i v play off NHL.

"Jakmile stojí v bráně, je Voky úplně skvělý," chválil Vokouna hvězdný spoluhráč Jarome Iginla. "Je na něm vidět, jak dobře se cítí a my jsme rádi, že máme dva vyrovnané a sebevědomé gólmany," nezapomněl kanadský útočník i na Fleuryho.

Na začátku zápasu ale Vokoun inkasoval slabší branku a nechal vzpomenout na eskapády mladšího kolegy, který kvůli totožným brankám v prvním kole play off proti Islanders přišel o své místo mezi tyčemi. Ale český brankář se rychle oklepal a dál byl jistotou, kterou každý dobrý tým za svými zády potřebuje.

VIDEO: Greening protlačil puk za Vokouna

"Ano, Ottawa překonala Vokouna trochu nečekaným gólem a bylo vidět, že i dál v zápase to na něj zkoušejí, ale on se nedal a v dalším průběhu zápasu nás podržel," chválil gólmana trenér Bylsma.

Šestatřicetiletý brankář tak po dvou utkáních a 101 pochytaných střelách ze 105 pokusů vládne gólmanským statisikám play off. Průměr obdržených branek stlačil na 1,25 gólu na zápas a procentuální úspěnšost zákroků naopak vytáhl na 96,2%. A vypadá to, že na vítězné vlně se vezou i ostatní hráči.

"Ze série s Islanders jsme se poučili. Dnes jsme hráli náš hokej a výborný byl i náš brankář,“ komentoval Pascal Dupuis výhru nad Ottawou, kterou podpořil jedním gólem. Útočník Pittsburghu je se šesti trefami nejlepším střelcem play off, jen o jeden zásah méně má David Krejčí z Bostonu.

VIDEO: Takhle Dupuis uzavřel skóre

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud