28. května 2013 • 09:20

Tohle v NHL ještě nikdo nedokázal! Frolík měnil nájezdem historii

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Český hokejový útočník Michael Frolík v noci na úterý přepisoval historii NHL. Nejen, že svým proměněným trestným střílením poslal Chicago do vedení 4:2 proti Detroitu a nasměroval Blackhawks k výhře a vyrovnání série na 3:3, Frolík se stal prvním hokejistou, který jel v bitvách o Stanley Cup trestné střílení dvakrát. Stejně jako proti Detroitu byl i před dvěma lety proti Vancouveru pětadvacetiletý Frolík úspěšný.



Frolík přišel před dvěma lety do Chicaga z Floridy s pověstí dvacetigólového střelce, ale vlastně nikdy si nedokázal zajistit v nabité sestavě Hawks místo v jednom z prvních dvou útoků. Přitom když se objevil v dresu reprezentace nebo válel během výluky v extralize za Chomutov, střílel jeden gól za druhým.

V dresu Chicaga tak majitel bronzů z MS 2011 a 2012 přijal roli údržbáře, zalepí jakékoliv místo v sestavě. Díky této fuknci je v týmu hodně ceněný. Že by ale bývalému střelci chybělo sebevědomí, to se říct nedá. Trestné střílení proti Detroitu proměnil mazácky.

VIDEO: Nervozita? To není nic pro Frolíka

"Mám ve sbírce pár triků, trochu jsem samozřejmě při tom nájezdu přemýšlel co udělám, ale pak jsem se rychle rozhodl takhle a bylo hotovo," vykládal český útočník v pozápasovém rozhovoru pro nhl.com. "Během výluky jsme nájezdy jezdili v české lize dost často, takže je mám slušně natrénované."

Se soubojem jeden na jednoho a třaskavou atmosférou play off Frolík viditelně nemá problém. Jedno trestné střílení už totiž před dvěma lety proměnil, v sérii proti Vancouveru nedal šanci Cory Schneiderovi v bráně Canucks.

VIDEO: Schneider byl na kličku Frolíka krátký

Druhým nájezdem se desátý hráč draftu z roku 2006 stal prvním hokejistou historie, který naskočil na dvě trestná střílení v play off. A i díky jeho úspěchu teď mohou hráči Blackhawks dál snít o Stanley Cupu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud