8. června 2013 • 19:20

Chára přes rozpočet! Obr švihl "lapačkou" a ukradl Malkinovi jistý gól

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Exceloval v posledním zápase, stejně jako v celé sérii. Finský "medvěd" Tuukka Rask inkasoval od Pittsburghu ve čtyřech střetnutích dva góly a když už byl překonán, umně ho zastoupila jiná hvězda. Kapitán Zdeno Chára.



Pittsburghu zbývala poslední minuta, aby natáhl své působení v letošním play off. Za stavu 0:3 na zápasy stahoval v bostonské TD Garden jednobrankové manko a mocně svíral domácí. "Chvilkami to vypadalo, že snad hrají v deseti, u každého puku byli první," hodnotil drtivý tlak Penguins pro server nhl.com obránce Dennis Seidenberg.

Ke smůle Pittsburghu ale žádná střela do sítě Raska neprošla. Nejblíže byl při hře bez brankáře Jevgenij Malkin, kterého vyzval ke skórování Crosby. Rask se po přesunu ocitl mimo branku a jen sledoval, jak si ruský kanonýr kličkou pokládá i Cháru a chystá se vyrovnat.

Slovenský obr pomalu klouzající z brankoviště ale ještě švihl rukavicí a puk zastavil. Boston zvítězil 1:0 a od Stanley Cupu, který dobyl v sezoně 2010/11, ho dělí čtyři výhry ve finále.

Podívejte se na Chárův zákrok lapačkou

Chárův zákrok ve zpomaleném záběru

"Už jsem myslel, že to musí být gól, že puk je v brance," popisoval obří šanci Seidenberg. "Zdeno ale ještě vymrštil paži a Malkinovu střelu nepochopitelně chytil, měli jsme štěstí," žasl obránce.

"Není se o čem bavit, výkon jejich brankáře v celé sérii byl fenomenální," vysekl Raskovi, který sérii zakončil s 98,5% úspěšností zákroků a průměrem 0,44 branky na utkání, poklonu trenér Pittsburghu Bylsma. "On byl rozdílovým hráčem."

Ve čtvrtém utkání kryl Rask 26 střel, zákrok večera si ale nepřipsal. Ten připadl jeho kapitánovi.

Objetí pro krajana. Tomáš Vokoun gratuluje Jaromíru Jágrovi k postupu do finále Stanley Cupu
Objetí pro krajana. Tomáš Vokoun gratuluje Jaromíru Jágrovi k postupu do finále Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud