5. července 2013 • 19:51

Obránce Rozsíval prodloužil na dva roky v Chicagu, Olesz do New Jersey

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Michal Rozsíval bude i nadále v NHL hrát za Chicago, s nímž letos získal Stanleyův pohár. Čtyřiatřicetiletý bek podepsal s Jestřáby novou dvouletou smlouvu, jejíž podmínky nejsou momentálně známy.



Mistr světa z roku 2010 přišel do Chicaga loni v říjnu z Phoenixu a letos se v jeho dresu radoval z největšího úspěchu v klubové kariéře. Rodák z Vlašimi pravidelně nastupoval ve třetí obranné dvojici společně s Sheldonem Brookbankem.

Rozsíval má v zámořské lize na kontě 783 zápasů za Pittsburgh, New York Rangers, Phoenix a Chicago s bilancí 64 branek a 208 asistencí.

V play off přidal dalších 75 utkání, ve kterých si zapsal čtyři góly a čtrnáct asistencí. Společně s Rozsívalem si Chicago dnes pojistilo i služby slovenského útočníka Michala Handzuše.

Olesz zaujal New Jersey

Hokejový útočník Rostislav Olesz bude v NHL pokračovat v dresu New Jersey, kde podepsal roční smlouvu. Sedmadvacetiletý hráč nedávno předčasně skončil v Chicagu, které se jej rozhodlo vyplatit ze smlouvy.

Bronzový medailista z olympiády v Turíně měl s Jestřáby kontrakt ještě na další sezonu, který mu zaručoval podle dostupných informací příjem 4,25 milionu dolarů. Jeho plat v New Jersey nikdo oficiálně neoznámil, v Devils se ale potká s trenérem Petem DeBoerem, pod jehož vedením působil na Floridě.

Olesz dosud odehrál v NHL 356 zápasů, v nichž vstřelil 57 branek a přidal 75 asistencí. V minulých sezonách měl ale často zdravotní problémy, kvůli kterým odehrál v uplynulé sezoně jen čtrnáct utkáním v nižší AHL (s 19 kanadskými body).

V New Jersey se Olesz potká s Patrikem Eliášem, který s klubem ve čtvrtek podepsal novou tříletou smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud