1. února 2014 • 09:17

Smůla, řekl Jágr o nešťastné teči, která nasměrovala Nashville k výhře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná i proto ho zvolili třetí hvězdou zápasu. Jaromír Jágr na ledě Nashvillu přidal do svých bodových záseků v letošním ročníku další gól a nahrávku, ale útočník New Jersey také nešťastným zásahem pomohl Predators vybojovat 11 vteřin před koncem základní hrací doby prodloužení. "Byla to vážně smůla," řekl Jágr, od jehož hole se puk odrazil k Davidu Legwandovi, který vyrovnal na 2:2.



Nejprodutkivnější hokejista Devils v letošním ročníku se ale po utkání tolik nemračil. Moc dobře věděl, že ač domácí tým se štěstím vyrovnal těsně před vypršením šedesáti minut, i jeho mužstvo si fortuny v zápase užilo ažaž. Jak gól Jaromíra Jágra, tak trefa Patrika Eliáše jdou totiž na vrub brankáře Cartera Huttona.

VIDEO: Eliáš prozkoušel lapačku brankáře Huttona

"Střela obránce Josiho mi zlomila hokejku a najednou letěla úplně na opačnou stranu kde byl volný hráč. Smůla, ale co si budeme povídat, my jsme taky dneska měli toho štěstí hodně," sdělil Jágr pro northjersey.com.

Jaromír Jágr díky gólu a nahrávce nasbíral v posledních čtrnácti duelech stejný počet bodů, největším pozitivem ale byla fungující spolupráce s Patrikem Eliášem. Ten se do první formace k Jágrovi a Zajacovi dostal ve druhé třetině a během ní také hned skóroval a připsal si asistenci u gólu svého českého kolegy. "Škoda jen, že nám to nevyšlo i ve třetí třetině, tam jsme měli taky pár šancí a mohli jsme zápas urvat pro sebe," řekl Eliáš, který v utkání hned pětkrát vystřelil.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 2. • 02:10
Nashville Predators
Nashville Predators
3:2
ONLINE
1. února
02:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 06:45. Weber, 59:49. Legwand, 61:29. Weber

Hosté: 33:00. Eliáš, 38:59. Jágr

Sestavy

Domácí: Hutton (Dubnyk) – Weber, Josi, Jones, Del Zotto, Ellis, Ekholm – Hörnqvist, Fisher, Nystrom – Smith, Legwand, Spaling – Back, Wilson, Bourque – Sissons, Gaustad, Clune

Hosté: Schneider (Brodeur) – Greene, Fayne, Volčenkov, Salvador, Židlický, Merril – Jágr, Zajac Zubrus – Bruner, Gionta, Eliáš – Ryder, Henrique, Clowe – Bernier, Carter, Gelinas

Rozhodčí

Hasenfratz, Morton – Miller, McElman

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 207 diváků

Přesto hráče Devils asi nejvíce mrzelo vyrovnání v šedesáté minutě. "Je to nepříjemné, dvě noci za sebou jsme si nechali dát gól v šedesáté minutě," připomněl brankář Cory Schneider, že i ve čtvrtečním duelu na ledě Dallasu soupeř srovnal na 2:2 v poslední minutě. "Ale na druhou stranu je dobře, že jsme stále bojovali, oba zápasy byly hodně náročné."

Devils ukončili těžkou sérii čtyř utkání během šestí dní a na konto jim přistály celkem tři body. Mužstvo New Jersey teď má 58 bodů a jeden mu chybí na postupovou pozici do play off. Bohužel v rozmezí 57-59 bodů se ve Východní konferenci nachází ještě Columbus, Detroit, Carolina, Ottawa, Philadelphia a Washington.

VIDEO: Jágr se trefil posedmnácté v sezoně

"Zápas nám trochu pokazil ten nešťastný odraz v poslední minutě, ale co. Ty utkání jsme odehráli nejlíp jak jsme mohli, dneska prostě bereme bod a pokračujeme dál," uzavřel trenér Peter DeBoer.

Další soupeř jeho družiny bude v pondělí mužstvo Colorada.

VIDEO: Smolná teč ze 60. minuty

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud