František Suchan
8. prosince 2014 • 18:30

Fanoušci Devils tleskají už jen ironicky. Jágra a spol. vybučeli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutno, truchlivo. Nálada jak zkopírovaná z tuzemské zamračené oblohy dosedla na kabinu hokejistů Devils. Zatímco v Česku na začátku víkendu čerti řádili po boku Mikuláše, ti z New Jersey se naopak nechali v sobotu na svém ledě vypráskat od Washingtonu 1:4 a jsou zpátky v bídě. Nepomohly ani návraty uzdravených Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše, který dal jediný gól týmu.



Sledovat utkání Devils je momentálně spíš ďábelské martyrium. Zajímavost jen pro toho, kdo si libuje v urputné snaze bez efektu. Potlesku v jejich aréně aby se člověk nadál.

V sobotu se tedy dostavil. Ovšem posměšný.

Patnáct tisíc diváků „ocenilo“ aplausem fakt, že se domácí borci vůbec při přesilovce dokázali dostat za modrou čáru útočného pásma. Jinak se v závěru spíš bučelo. Nespokojené publikum dalo hráčům svou nelibost jasně najevo.

„Cítíme to stejně. Jasně, že tohle nikdo nechce slyšet, ale my taky byli frustrovaní,“ vystihl rozpoložení mužstva centr Adam Henrique. Zlověstný zvuk z tribun doléhal i do brankoviště ke Corymu Schneiderovi.

„Nikoho porážky netěší. Fanoušky, hráče, trenéry. Nikdo to nemá rád, zvlášť doma,“ chápal gólman. „Vždyť my tu nejsme schopní vyhrát, přitom lidi nám chodí fandit, platí své těžce vydělané peníze a chtějí vidět vítězství. Když to nedokážeme splnit, musíme být otevření ke kritice.“

A protože Devils zlomili ve svůj prospěch jen dvě z posledních deseti utkání a z desítky dosud na svém ledě hraných duelů vyhráli jen třikrát, ona kritika je na místě. Jen Jaromír Jágr, který se vrátil do akce po zničujícím hitu pittsburského soupeře a chřipce, nespokojené obecenstvo nevnímal. „Ani jsem bučení neslyšel. Snažil jsem se koncentrovat, abychom dali gól. Fanoušky jsem neslyšel, možná jen trochu při naší přesilovce,“ tvrdil.

Chtěli hrát, ale moc nepomohli

New Jersey na svém stadionu ztratilo třetí zápas za sebou a v tabulce se tak sune dál směrem ke dnu. „S takovýmito domácími výsledky se nedostaneme do play off, to je základ. Zklamáním je, že Washington byl lepší než my. Musíme zabrat,“ burcoval kouč Peter DeBoer.

Jde o to, aby u boje o šplh pořadím ještě vůbec byl, v zámoří už se rozebírá vhodnost jeho odvolání. Mužstvo totiž od finále na jaře 2012 do Stanley Cupu dvakrát neproklouzlo a současný ročník rozjelo opět mizerně.

A když už ve čtvrtek Devils vyplenili Toronto 5:3, nedokázali na triumf navázat, přestože se jim do sestavy vrátili zmíněný Jágr a taky klubová ikona Patrik Eliáš, předtím absentující s bolavým tříslem. To on trefil dorážkou ze vzduchu jediný zásah večera.

Andy Greenea pořádně na mantinel přimáčkl Joffrey Lupul.
Andy Greenea pořádně na mantinel přimáčkl Joffrey Lupul.

„Někteří kluci pořád nebyli stoprocentně fit. Oceňme je, že chtěli pomoct, ale tolik ve skutečnosti nepomohli,“ připustil kouč. Však i sám Jágr, který se gólově prosadil jedinkrát z posledních jedenácti partií, sám připustil, že se po hojně diskutované drsné ráně a chřipce ještě necítil fit. „Nebylo to moc dobré. Snad budu zase lepší,“ nechal se slyšet.

Třetí z českých útočníků, Martin Havlát, zůstává dál s nespecifikovaným zraněním v dolní části těla na marodce. Tam, kde to – bohužel – zná poslední dobou nejvíc. K tomu všemu tým v sobotu ztratil i Mika Cammalleriho, svého nejlepšího střelce. S trochou sarkasmu, který je teď u fanoušků Devils v módě, se dá tvrdit, že v podstatě jediného hráče, který je schopný dát gól.

Trápení už odnesl útočník Damien Brunner, někdejší švýcarský zázrak z Detroitu, jehož si nikdo nevybral z listiny volných hráčů a klub jej propustil ze svých služeb. Náhradou je veterán Scott Gomez. Kdysi jeden z nejlépe placených hokejistů soutěže, který vešel v širší povědomí mimo jiné tím, že před třemi lety v Montrealu déle než rok nedal jedinou branku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud