8. prosince 2014 • 10:12

Jágr: Hit od Bortuzza? Být tam menší hráč, třeba už by si nezahrál

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně o tvrdém střetu s Robertem Bortuzzem vůbec nechtěl mluvit, nakonec se ale Jaromír Jágr přece jen rozpovídal. "Víte jak to je, když někoho chcete zranit, vždycky si najdete způsob, jak to udělat," řekl Jágr, který si ze střetu nese vzpomínky díky několika šrámům v ústech a na tváři.



Český hokejista byl spokojený, že si ze souboje s obráncem Pens neodnesl otřes mozku. Čtvrteční utkání na ledě Toronta sice vynechal, ale do jeho rozhodnutí nenaskočit hodně promluvilo nachlazení. "Po té srážce mě trochu pobolíval krk a v kombinaci s tou nemocí z toho byla trochu bolest hlavy," svěřil se Jágr s mírnou jizvou na tváři, který vynechal první zápas v sezoně.

Český útočník se původně k události nechtěl vracet, prý aby to nevypadalo, že sám sebe zbytečně brání, nakonec ale přidal několik postřehů. "Vždycky je nebezpečné, když do souboje vstoupí třetí hráč, přesně jako to udělal Bortuzzo. To se pak nemůžete bránit," vykládal Jágr.

VIDEO: Takhle Bortuzzo sejmul Jágra

Českého útočníka totiž celou dobu v útočném pásmu stínoval bek Paul Martin a až když odehrál puk vynořil se rozjetý Bortuzzo. "Ten třetí hráč je vždycky nejnebezpečnější. Většinou ho totiž nevidíte, protože se soustředíte na souboj jeden na jednoho," řekl Jágr pro northjersey.com.

Od nepříjemnějšího zranění urostlého útočníka navíc dost možná zachránila jeho bytelná postava. "Nezapomínejte, že mám metr devadesát a k tomu sto kilogramů. Jsem pěkně velkej. Ale co kdyby takhle smetl někoho menšího. Pro autora hitu pak třeba přijde suspendace, jenže ten kdo to ránu dostane, už by si třeba nemusel zahrát nikdy," myslí si Jágr.

Jeden z klíčových útočníků New Jersey dodal, že pro něj dodatečná suspendace svého soka nebyla vůbec důležitá. "Není to vůbec o mně, já už mám svůj věk. Ale co kdyby takhle sejmul mladého kluka, někoho, kdo je tváří klubu? ptá se Jágr. "Liga se snaží měnit zavedené pořádky a dávat na hokejisty větší pozor. Na zákroky jako byl tenhle by si měla posvítit."

Jágr vjíždí do pásma.
Jágr vjíždí do pásma.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud