4. února 2015 • 08:46

Únik z trestné lavice, srážka a gól. To vše jen za devět vteřin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě není vždycky třeba trávit hromadu času, aby vaše přítomnost byla znát. Z minima umí vytěži maximum například drsňák Brandon Prust z Montrealu. Po vypršení trestu unikl z lavice hanby, nečekaným bodyčekem připravil soupeře z Buffala o puk, ten po chvíli dostal na hůl naservírovaný od svého spoluhráče a na bránu Sabres z první pálil. A skóroval.



Třicetiletý Prust patří mezi oblíbence montrealského publika. Není moc vysoký ani mohutný, nesbírá moc bodů, jeho největší klady jsou ale jinde. Je to srdcař. Nikdy nic nevzdá, hodně rád se pere a co je důležité pro každého ranaře současné generace, umí i slušně hrát hokej.

Své hlavní atributy předvedl tedy v úterý proti Buffalu. Hráči Canadiens v první třetině ubránili jeho dvouminutový trest za držení a když kanadský hokejista naskočil zpět na led, vůbec se nerozmýšlel, jak dál.

Zaskočil hostujícího obránce Tylera Myerse, kterého perfektním hitem uzemnil a okamžitě pelášil s kolegou Desharnaisem na osamoceného beka Buffala. Situaci dva na jednoho vyřešila domácí letka skvěle a za chvíli se puk třepetal v síti brankáře Jhonase Enrotha.

VIDEO: Prust časem opravdu neplýtvá

Canadiens v tu chvíli srovnali skóre na 1:1, nakonec ale nejhoršímu týmu soutěže překvapivě podlehli 2:3. Buffalo tím mimo jiné ukončilo sérii čtrnácti porážek v řadě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 2. • 01:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
2:3
ONLINE
4. února
01:30
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
Góly

Domácí: 08:15. Prust, 44:20. Desharnais

Hosté: 05:21. Stafford, 14:53. Moulson, 19:19. Gionta

Sestavy

Domácí: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Beaulieu, Gončar, Jemelin, Gilbert – Pacioretty, Plekanec, Weise – Galchenyuk, Desharnais, Gallagher – De La Rose, Eller, Sekáč – Prust, Dumont, Thomas.

Hosté: Enroth (Hackett) – Gorges, Myers, Zadorov, Ristolainen, M. Weber, Strachan – Stewart, Girgensons, Ennis – Moulson, Mitchell, Gionta – Hodgson, Flynn, Stafford – Deslauriers, Ellis, Kaleta.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Kevin Pollock – Steve Barton, Michel Cormier

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21286 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Buffalo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud