2. října 2015 • 10:14

Jágr na Floridě odkryl své tréninkové metody. Co dělá jinak než ostatní?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát ve 43 letech profesionálně hokej se dá. Hrát ho na té úplně nejvyšší úrovni ale může jen naprostá extratřída. Jaromír Jágr to pořád dokáže, jeho tělo i mysl mají neskutečnou výdrž. Je samozřejmě vidět, že mu bylo sportovně naděleno, on sám to ale maximálně podporuje perfektním tréninkem. Pro FOX Sports teď malý kousek svého know-how odhalil.



Jágrovy tréninky byly vždycky plné specialit. Kdo nebyl zvyklý a s českým bardem si jeho přípravu sem tam střihnul, hodně se pak divil reakci svého těla. Ve Philadelphii například některé jeho tréninky museli ostatním hráčům zakázat, tak moc po nich byli tehdy vyřízení.

"Ano, dělám trochu jiné věci, než ostatní. Přijde mi, že musíte být hodně bystří, myslet na to, jak a co děláte," popisoval Jágr, známý drilem, který zahrnuje tahání pneumatik, cvičení zápěstí s hokejkou v bazénu a mnoho dalších specialit.

Dalším důležitým faktorem, který Jágr popisuje, je chuť do hokeje. Nejen do hry, ale také do tréninku. NHL válcuje trend využívání mladých hokejistů, starší hráči mají velmi brzy problém sehnat si práci, příprava je pro ně tedy nadmíru důležitá.

"Vím, že si teď hodně hráčů najímá kondičního trenéra, na jednu stranu je to výborné, na tu druhou si myslím, že vy sami se musíte nejvíc tlačit dopředu," motivuje okolí Jágr.  "Trenér s vámi pak na střídačce už není, proto si myslím, že se musíte umět motivovat sami."

Trénink musí být jednoduchý

To českému hokejistovi problém rozhodně nedělá. Nejstarší hráč NHL funguje jako mašina na cvičení, okolí ho obdivuje, a to není řeč jen o spoluhráčích. Jeho dobrá nálada je navíc nakažlivá, prohry nesnáší a je to na něm poznat. Sám navíc ví, že všechno není jen o svalech a postavě.

"Trénink musí být hlavně mentálně hodně jednoduchý. Musíte toho hodně udělat, ale neunavit přitom hlavu. Proto se snažím dělat věci zábavné," vysvětloval.

"Rád cvičím venku, nebo ve vodě. Tam můžete být klidně celý den, ale vaše hlava se přitom neunaví. Přitom děláte mnoho podobných věcí jako v tělocvičně," dodal.

Ve svém věku už celkem logicky není zase tak velkým příznivcem zvedání činek. Trénovat se snaží jen ty svaly, které k hokeji opravdu potřebuje. Moc dobře sám ví, že ve fitku by se prostě nudil...

Jak moc trénink doopravdy funguje ukáže Jágr už brzy. Poslední přípravný zápas hraje Florida v sobotu proti Tampě, naostro se půjde o týden později proti bývalým parťákům z Philadelphie.

Dvacetikilová vesta dostala zabrat loni, letos se v ní Jágr také prohání.
Dvacetikilová vesta dostala zabrat loni, letos se v ní Jágr také prohání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud