Martin Tomaides
15. dubna 2016 • 04:58

Třikrát vedli, ale bylo to málo. Florida první zápas v play off prohrála 4:5

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušenosti. To bylo to, co rozhodovalo první utkání play off mezi favoritem z Floridy a vyzyvatelem z New Yorku. Domácí tým sice v zápase i díky nahrávce Jiřího Hudlera rychle vedl, jenže třikrát promrhal gólový náskok a i když Islanders přestřílel 46:26, nakonec prohrál 4:5. Hlavní hvězdou utkání byl hostující kapitán John Tavares, který si připsal tři body (1+2).



Pohled do tabulky rozdaných hitů v základní části indikoval, že se bude hrát opravdu do těla. Islanders byli během sezony druzí nejlepší v lize. Na Floridě se to řezalo hned od začátku a k vidění byl rychlý, zábavný a aktivní hokej.

Už před startem bitvy komentátoři upozorňovali na útok Panthers s Jiřím Hudlerem . „On a Teddy Purcell přišli během přestupové uzávěrky, pozor na ně,“ zaznělo z televizních obrazovek. O pár chvil později se všechno potvrdilo, hned ve druhé minutě unikl v přečíslení Jiří Hudler a na první gól série nahrál právě Purcellovi.

VIDEO: Hudlerův pas znamenal otevření skóre

Jenže ačkoliv Florida měla ze zápasu víc a tvořila hru, Islanders využívali svých zkušeností a vždycky dokázali skóre dotáhnout. Na 1:1 brzy srovnal z brejku Brock Nelson a i když po další trefě Floridy vedli domácí na střely už 13:4, stačilo málo a Frans Nielsen znovu hladce vyrovnal.

Další děj hry se znovu odehrával ve znamení jiskření a fyzického kontaktu. „Očekávali jsme to a jsme připravení,“ řekl po 2. třetině domácí útočník Reilly Smith, který ve 22. minutě dával na 3:2 pro domácí a odstartoval prostřední část hry, kterou Florida jasně ovládla.

Německý gólman Thomas Greiss v bráně hostí se pořádně zapotil, Panthers tvořili hru a nenechali tým z New Yorku předvést svůj ofenzivní um. Jenže Islanders byli trpěliví, stačila malá chybička pár vteřin před koncem třetiny a John Tavares srovnal na 3:3. Snad z jediné pořádné šance hostujícího týmu ve druhé části hry.

„Z těchto chyb se musí Florida poučit a být lepší,“ varoval o přestávce bývalý výtečný obránce Denis Potvin, který spolukomentoval zápas.

VIDEO: Vítězný gól Stromeho

Jenže nestalo se. Florida dál hrála a Islanders z minima vytěžili maximum. Ve 43. minutě John Tavares obral o puk zkušeného obránce Briana Campbella a během vteřiny byl puk po ráně Okposa v síti. O tři a půl minuty později bylo ještě hůř. To se Jakub Kindl nechal obejít úplným zelenáčem Alanem Quinem, nepokryl pak ani dorážku Ryana Stromea a byl z toho další puk v síti Floridy.

Panthers sice rychle srovnali a dál soka tlačili, ale bylo to málo. Nestačilo ani 13 střel na bránu v podání Jágrova útoku. Šance na reparát je tu už za pár hodin.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Islanders

Skóre na 1:1 srovnal z brejku Brock Nelson
Skóre na 1:1 srovnal z brejku Brock Nelson

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 02:10
Florida Panthers
Florida Panthers
4:5
ONLINE
15. dubna
02:10
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 01:55. Purcell, 13:51. J. Jokinen, 21:31. R. Smith, 46:56. R. Smith

Hosté: 06:39. Nelson, 16:46. Nielsen, 39:38. Tavares, 42:33. Okposo, 46:01. Strome

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Campbell, Gudbranson, Ekblad, Kulikov, Kindl, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, R. Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Wilson, MacKenzie, S. Thornton

Hosté: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Pulock – Nielsen, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Bailey – Prince, Quine, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck

Rozhodčí

Sutherland, Jackson – Amell, Nowak

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

17 422 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud