4. ledna 2017 • 10:12

Rána z první a vítězný gól! Ovečkin vyrovnal Jágrův rekord

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr je nejlépe střílejícím Evropanem v historii NHL. Říká se, že jestli ho někdo někdy o toto prvenství může připravit, je to Alexandr Ovečkin. Na tuto metu je ještě brzy, Rusovi chybí přes 200 gólů, v jednom ale teď českou legendu dokázal vyrovnat. V nočním vítězství 6:5 v prodloužení proti Torontu vstřelil útočník Washingtonu už svůj devatenáctý gól v nastaveném čase a srovnal se s Jágrem na čele této tabulky.



Počkal si na přihrávku, tu dostal a pak zakončil ranou z první. Čekali byste od něj snad něco jiného? Ovečkin to takhle umí a solidní procento z jeho 542 branek v NHL vstřelil přesně takhle. Sobě a zaplněné hale Verizon Center tím udělal velkou radost, naopak soupeře z Kanady slušně umlčel, Toronto prohrálo po pěti vyhraných bitvách.

Maple Leafs se v posledních dnech daří, ale mladý tým ještě umí kupit chyby. V hlavním městě vedl 4:2 a 5:4 a přesto prohrál. „Byl to zábavný zápas, já mám hlavně radost, že když se dostali ve třetí části do vedení, nenechali jsme je utkání dotáhnout a sami nakonec vyhráli," vyprávěl po utkání pro NHL.com střelec rozhodující branky.

VIDEO: Ovečkin a jeho devatenáctý gól v prodloužení

Psychickou sílu ukázal Washington už v první třetině. Hvězdný gólman Braden Holtby totiž neměl zrovna svůj den a musel po třech brankách brzy vystřídat. Capitals se nesložili. Trenéra Barryho Trotze určitě také potěšilo, že na šesti gólech se podílelo šest různých střelců.

„Dneska to byl ten den, kdy máte pocit, že každá střela skončí v síti. Ale ukázali jsme odolnost a předvedli jsme hezký comeback," mlaskal si spokojeně trenér.

Historická tabulka branek v prodloužení:
1. Jaromír Jágr - 19
2. Alexandr Ovečkin - 19
3. Patrik Eliáš - 16

A jak je to vlastně s Ovečkinem a statistikou branek v prodloužení? Letos vstřelil už druhou a nebude to trvat dlouho, než se kapitán Capitals v této statistice osamostatní. Jágr ho už nedožene. Nastavený čas hraný formátem 3 na 3 není stavěný pro veterána, který využívá ve svém věku především zkušeností a herní inteligence.

Gól v prodloužení vstřelil naposledy v sezoně 2014/15 v dresu New Jersey, za Floridu se ještě netrefil ani jednou. Ovečkin od té doby skóroval v této herní situaci čtyřikrát.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Toronto

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 1. • 01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
6:5
ONLINE
4. ledna
01:00
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 01:14. Williams, 16:00. Oshie, 42:20. Kuzněcov, 43:39. Orlov, 53:55. Carlson, 60:22. Ovečkin

Hosté: 06:39. Kadri, 11:44. Co. Brown, 18:06. F. Gauthier, 33:33. Komarov, 51:08. Marner

Sestavy

Domácí: Holtby (20. Grubauer) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Burakovsky, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.

Hosté: Andersen (Bibeau) – N. Zajcev, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – W. Nylander, Kadri, Komarov (A) – Co. Brown, Matthews, Hyman – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – Sošnikov, F. Gauthier, M. Martin.

Rozhodčí

Chris Lee, Chris Schlenker – Michel Cormier, Trent Knorr

Stadion

Verizon Center, Washington

Roman Polák opět děsil svou fyzickou hrou, proti Washingtonu rozdal pět hitů
Roman Polák opět děsil svou fyzickou hrou, proti Washingtonu rozdal pět hitů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud