27. listopadu 2017 • 06:27

Pastrňák s Krejčím skórovali podruhé v řadě, Rangers na vítězné vlně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejoví útočníci David Krejčí a David Pastrňák skórovali podruhé v řadě, Boston ale doma ukončil sérii čtyř výher prohrou s Edmontonem 2:4. New York Rangers porazili Vancouver 4:3 po samostatných nájezdech a uspěli počtvrté za sebou. Z dosavadních jedenácti listopadových utkáních zvítězili devětkrát.



Pastrňák otevřel skóre zápasu v 15. minutě z přesilové hry. Obránce Torey Krug se za vlastní brankou ujal puku, najel s ním až do útočného pásma a přihrál jednadvacetiletému Čechovi, který střelou mezi dvěma hráči Oilers překonal brankáře Cama Talbota. Pastrňák zaznamenal dvanáctou trefu v sezoně.

Edmonton v prostřední části skóre otočil, ale v 36. minutě srovnal třetí brankou Krejčí, jemuž před brankoviště nahrál Riley Nash. Ten si spolupráci s rodákem ze Šternberka pochvaloval. "Vždycky je prima nastupovat s někým, jako je David. Je velmi šikovný, na ledě má přehled a hodně přihrává. Vypracovali jsme si pár šancí. Nedokázali jsme to udržet, až v posledních pěti minutách jsme si u jejich branky dokázali vytvořit slušné příležitosti. Ale měli jsme tak hrát i předcházejících 55 minut," řekl Nash.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Edmonton

Podobně viděl utkání i Pastrňák. "Podle mě jsme se snažili hrát jinak, místo toho, abychom všechno stříleli na branku. Naskytlo se nám pár šancí, kdy jsme měli vystřelit. Nikdy nevíte, co by se stalo," uvedl havířovský rodák.

O dvou bodech pro kanadský klub rozhodl v 43. minutě Ryan Strome. Vítězství při power play Bruins pojistil Leon Draisaitl. Německý útočník si v utkání připsal dva body, stejně jako kapitán Connor McDavid. Oilers ukončili pětizápasovou šňůru na ledě soupeřů s bilancí dvou výher a tří porážek.

Rangers rozhodli v nájezdech

Vancouver vedl v Madison Square Garden 2:0 a 3:2, Rangers ale pokaždé dokázali najít odpověď. Nejvýraznější postavou večera se stal čtyřiadvacetiletý útočník Jimmy Vesey, jenž v 46. minutě srovnal na 3:3 a poté proměnil rozhodující nájezd.

VIDEO: Sestřih utkání NY Rangers - Vancouver

Newyorčané dokázali uspět už počtvrté za sebou v utkání, které po základní hrací době skončilo nerozhodně. "Musíme se cítit dobře vzhledem k tomu, co se nám v posledních čtyřech týdnech povedlo. Naše bilance je opravdu dobrá, ale liga je nesmírně vyrovnaná. Každý večer si to musíte zasloužit, neustále musíte bojovat, abyste nějaké body získali. Dneska to bylo těžké, ale povedlo se nám to díky výborné třetí třetině," prohlásil brankář Henrik Lundqvist.

Také Carolina doma zdolala Nashville 4:3 v penaltovém rozstřelu, ve kterém se jako jediní trefili finští útočníci Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen. Oba dokázali vyzrát na krajana Juusiho Sarose v brance Predators. Hurricanes první výhrou po třech zápasech přerušili Nashvillu sérii čtyř výher. Finalisté letošního finále Stanley Cupu se v listopadu pyšní podobnou bilancí jako Rangers, ve dvanácti duelech uspěli devětkrát a jen ve dvou případech vyšli bodově naprázdno.

Kyle Turris brankáře Scotta Darlinga z Caroliny v nájezdech nepřekonalFoto Reuters / James Guillory-USA TODAY Sports

Výsledky:

Carolina - Nashville 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 4. Jooris, 32. Rask, 46. Williams, rozhodující sam. nájezd Aho - 16. Arvidsson, 31. Ekholm, 52. Smith. Střely na branku: 36:35. Diváci: 11.133. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Williams, 3. Nordström (všichni Carolina).

New York Rangers - Vancouver 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 46. a rozhodující sam. nájezd Vesey, 38. Fast, 41. Grabner - 8. Eriksson, 28. Virtanen, 41. Gagner. Střely na branku: 20:32. Diváci: 17.632. Hvězdy zápasu: 1. Vesey, 2. Fast (oba Rangers), 3. Gagner (Vancouver).

Boston - Edmonton 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky: 15. Pastrňák, 36. Krejčí - 30. Maroon, 35. Larsson, 43. Strome, 60. Draisaitl. Střely na branku: 25:36. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Maroon, 2. Draisaitl (oba Edmonton), 3. Krug (Boston).

David Pastrňák se snaží přetlačit obránce Oscara Klefboma
David Pastrňák se snaží přetlačit obránce Oscara Klefboma

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud