Zdeněk Janda
27. ledna 2018 • 04:55

Blíží se Jágrův velký návrat? Za Kladno může nastoupit už za týden

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každým dnem, možná hodinou, už to může být oficiální: Jaromír Jágr si opět zahraje za mateřské Kladno! Přihořívá, je reálné, že legendární číslo 68 naskočí za Rytíře ve WSM lize přesně za týden. Příští sobotu v Benátkách nad Jizerou. To ale neznamená, že dává NHL definitivní sbohem. Ne. Podle aktuálních informací se zdá, že ho Flames pošlou do české ligy na rozehrání…



Pokud všechno klapne a naplní se aktuálně nejpravděpodobnější scénář, bude to v sobotu v Benátkách nad Jizerou velký den pro místní stadion.

Přivítá druhého nejproduktivnějšího hráče NHL všech dob. Dvojnásobného vítěze Stanley Cupu, jenž v zámoří kroutí sezonu číslo 24. Ale kdo ví, jestli ji Jaromír Jágr dokončí. Už teď je zřejmé, že se mu nepodaří překonat historický rekord v počtu zápasů, Gordieho Howea (1767) už v tomto ročníku nepřeskočí.

Calgary zbývá odehrát 33 partií. A aby hokejový velikán kanadskou ikonu předstihl, potřeboval by o dva víc. A co s ním bude? Naskočí vůbec ještě za Flames?

Ve hře byla podle informací Sportu výměna do jiného klubu, hráčův agent Petr Svoboda, střelec zlatého gólu z Nagana, o tom intenzivně jednal. Ale odpovídajícího zájemce nenašel. Jágr navíc není stále zdravotně stoprocentně fit, proto zůstává na listině zraněných hráčů.

Na rekord v počtu odehraných zápasů Jaromír Jágr už nedostihne
Na rekord v počtu odehraných zápasů Jaromír Jágr už nedostihne

Obě strany v posledních dnech horečně jednaly, jak aktuální situaci vyřešit. Ve hře byla i varianta, že by 45letý veterán zámořskou kariéru definitivně odpískal. Domluvil by se s vedením Flames na ukončení smlouvy a vrátil by se domů. Do Kladna.

Ovšem po sérii rokování se jeví nadějněji jiný scénář: Olympijský šampion se vyrazí do Kladna rozehrát, dostat zpátky do pohody. S tím, že pořád bude oficiálně hráčem Flames, i nadále mu poběží kontrakt. Takže není vyloučené, že se ještě během sezony do NHL vrátí.

Více o možném návratu Jaromíra Jágra do Kladna a budoucnosti v Calgary najdete v sobotním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE.

Titulní strana deníku Sport v sobotu 27. lednaFoto Sport

Naposledy na Kladně! Jágr trénoval před odletem do Kanady
Video se připravuje ...

Jágr míří do Calgary. Možná se na starý kolena naučím lyžovat, směje se
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud