5. dubna 2018 • 20:21

TOP 8 hvězdných návratů v NHL: Hertlův kat i náhrada za Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Těmhle borcům se sezona vydařila o dost více, než ta předchozíTěmhle borcům se sezona vydařila o dost více, než ta předchozíFOTO: Koláž: iSport.cz

    Měli za sebou slabší sezony, ve sbírání bodů stagnovali, nebo vůbec nenaplnili v průběhu kariéry očekávání v ně vkládaná. Ročník 2017/18 ale pro těchto osm borců znamenal pořádnou změnu. Některé znovu vyšvihl na špičky v produktivitě, ty další třeba vůbec poprvé. Server iSport.cz připravil přehled tváří, jenž se letos v NHL pořádně rozjeli a oprášili pověst.

  • Josh Bailey, útočník, NY Islanders

    Josh BaileyFoto AP Photo/Kathy Willens

    Letošní sezona: 70 bodů (18+52), - 18

    Loňská sezona: 56 bodů (13+43), + 5

    Když New York volil kanadského útočníka na draftu v roce 2008 z deváté pozice, asi si sliboval více, než že se bodově probere až téměř před třicítkou. V předchozím roce poprvé dosáhl na více než na 41 bodů v sezoně a letos to rozjel úplně. Slušnou chvíli se držel v desítce bodování NHL a dostal také nový kontrakt, který mu v příštích šesti letech vynese 30 milionů dolarů.

  • Dustin Brown, útočník, Los Angeles

    Dustin BrownFoto ČTK

    Letošní sezona: 57 bodů (24+33), + 31

    Loňská sezona: 36 bodů (14+22), - 4

    Zhruba třicet bodů bylo v posledních letech průměrem muže, který jako kapitán dotáhl Kings dvakrát ke Stanley Cupu. Jenže v roce 2016 předal céčko Anže Kopitarovi a ve třiatřiceti letech už se s ním počítalo spíš jako s bouračem a hráčem do spodních formací. Chyba! Jen tři body mu chybí k tomu, aby vyrovnal svou nejlepší sezonu, která přišla přesně před deseti lety. A nezapomeňte na čtvrtou nejlepší statistiku +/- v NHL.

  • John Carlson, obránce, Washington

    John CarlsonFoto Reuters / Amber Searls-USA TODAY Sports

    Letošní sezona: 66 bodů (15+51), - 3

    Loňská sezona: 37 bodů (9+28), + 7

    Osmadvacetiletý Američan už kdysi ukázal potenciál když sesbíral v ročníku 2014/15 celkem 55 bodů. Jinak se ale vždy držel lehce nad hranicí třicítky. Až do letoška, kdy je z něj v tuto chvíli nejproduktivnější bek celé NHL a druhý bodově nejúspěnější zadák v přesilovkách.

  • Sean Couturier, útočník, Philadelphia

    Sean CouturierFoto Profimedia.cz

    Letošní sezona: 72 bodů (31+41), + 28

    Loňská sezona: 34 bodů (14+20), + 12

    Tenhle zrzavý centr před sedmi lety přišel na draftu na řadu už jako osmý, ale u Flyers si pomalu zvykli, že z něj je solidní bránící centr. Nikdy nedosáhl na 39 bodů a na víc, než patnáct branek v sezoně. Teď si zvyká na pozici prvního centra a v týmu je velkým adeptem na Pelle Lindbergh Trophy, tedy cenu, udělovanou v kabině nejlepšímu hráči Flyers.

  • Jevgenij Dadonov, útočník, Florida

    Jevgenij DadonovFoto Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

    Letošní sezona: 62 bodů (27+35), + 6

    Loňská sezona: hrál v KHL

    Florida mu hodně věřila, vzala ho do týmu jako jednoho z mužů, jenž měl nahradit milovaného Jaromíra Jágra. A risk s tříletým kontraktem na 12 milionů dolarů vyšel! Přitom Dadonov už to v NHL mezi lety 2009-12 zkoušel, ale ani u Panthers, ani v Carolině se neprosadil. Tak si odskočil do KHL, dvakrát vyhrál Gagarinův pohár, sesbíral čtyři medaile z mistrovství světa (včetně jednoho zlata) a teď válí.

  • Taylor Hall, útočník, New Jersey

    Taylor HallFoto Reuters / Ed Mulholland-USA TODAY Sports

    Letošní sezona: 93 bodů (39+54), + 14

    Loňská sezona: 53 bodů (20+33), - 9

    Hall rozhodně není špatnou jedničkou draftu, ale něco tomu hráči k extratřídě pořád chybělo. Po trejdu z Edmontonu se u Devils v jednom ročníku rozkoukal a v tom dalším už se v ochozech v New Jersey skanduje "MVP". Má Kanaďan skutečně šanci získat cenu pro nejužitečnějších hráče soutěže? Určitě má. I díky fantastické sérii 26 zápasů s bodem ze startu kalendářního roku.

  • Anže Kopitar, útočník, Los Angeles

    Anže KopitarFoto Profimedia.cz

    Letošní sezona: 91 bodů (35+56), + 21

    Loňská sezona: 52 bodů (12+40), - 10

    Jako kdyby ho kapitánské céčko získané před minulou sezonou svazovalo. Slovinec zažil gólově i bodově nejhorší sezonu kariéry (vyjma výlukou zkráceného ročníku 2012/13), zato ta letošní je bezkonkurenčně nejlepší. Kopitar je teď sedmý v bodování NHL a u Kings se asi trochu uklidnili. Lídr mužstva je totiž teprve ve druhém roce osmiletého osmdesátimilionového kontraktu...

  • Eric Staal, útončík, Minnesota

    Eric StaalFoto AP Photo/Jim Mone

    Letošní sezona: 74 bodů (40+34), + 7

    Loňská sezona: 65 bodů (28+37), + 17

    Jedno z vůbec největších překvapení sezony. Poslední ročník, jeho první v barvách Wild, se mu celkem povedl, ale jeho současná gólová exploze se nečekala. Je jedním ze sedmi hráčů, jenž letos dokázal překročit hranici čtyřiceti branek. Navíc je po Gordiem Howeovi teprve druhým mužem historie, jenž navázal na svou čtyřicetigólovou sezonu po deseti letech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud