23. května 2018 • 17:50

Ovečkin stojí před velkou výzvou: Čeká mě nejdůležitější zápas v životě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou přes tisíc utkání v NHL, osmkrát si odvezl cenný kov z MS v hokeji, třikrát si zahrál na olympijských hrách, zúčastnil se Světového poháru... Přesto dvaatřicetiletý Alexandr Ovečkin prohlašuje, že jeho největší zápas v životě ho čeká dnes. Washington bude hrát na ledě Tampy Bay a vítěz středeční bitvy postoupí do finále Stanley Cupu.



Třináct sezon hraje ruský útočník v NHL, ale tak daleko jako je teď se svým Washingtonem ještě nikdy nebyl. Nedávno poprvé v kariéře odčaroval prokletí druhého kola a teď chce ještě o krok dál. Právě proto, že moc dobře ví, jak těžká je cesta skrz vyřazovací část, nechce svou první šanci na finále promrhat.

„Člověk má před sezonou i během play off určité sny a nápady a my jsme teď v té pozici, že si je můžeme splnit a nechceme tu šanci zahodit," řekl kapitán mužstva pro NHL.com. „Nebude to snadné a nebude to běžné utkání. Bude to můj nejdůležitější zápas v životě," myslí si.

Pro Capitals by to bylo první finále od roku 1998. Tehdy za klub váleli borci jako Peter Bondra, Chris Simon, Calle Johansson a Olaf Kölzig. Jenže pak Capitals vyhořeli a proti Detroitu neurvali ani jeden zápas. Jakým soupeřem bude tým Golden Knights se teprve uvidí, nicméně jasné je, že pokud se proti zázraku Washington postaví, bude se rvát jako lev. Cíl není jen se finále zúčastnit.

Na druhou stranu sedmé zápasy zatím pro rodáka z Moskvy nebyly úplně růžové, tenhle bude jedenáctý a moc hezkých vzpomínek není. „Člověk se nesmí nechat rozhodit když věci v takhle důležitém zápase nejdou po jeho. Musíte se držet své hry až do poslední vteřiny," nabízí recept autor 57 tref v play off.

Jednu drsnou zkoušku už mají Capitals za sebou, dokázali po třech prohrách vyhrát veledůležitý šestý zápas a srovnali sérii s Lightning na 3:3. Více než výhra 3:0 možná zaujal způsob hry. Ovečkinova parta soupeře naprosto rozdrtila.

„Byl to od něj jeden z nejlépe zahraných zápasů," řekl obránce Niskanen o svém kapitánovi, který v zápase ani nebodoval. „Makal jako nějaký stroj, byl nezastavitelný a drtil soupeře. Takhle chceme hrát i ve čtvrtek," řekl obránce Matt Niskanen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud