3. června 2018 • 08:05

Výhru trefil muž, který neměl hrát. Takhle to nejde, zlobí se ve Vegas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvaceti letech se finále Stanley Cupu znovu hrálo na ledě Washingtonu a tým Capitals v něm urval svou historicky první domácí výhru. Vděčný může být například ruskému útočníkovi Jevgeniji Kuzněcovovi, který předchozí bitvu nedohrál a v té včerejší nad ním visel velký otazník. Nakonec nahrál na gól Alexandra Ovečkina a vítězný sám vstřelil. „Čím víc se play off posouvá, tím šikovněji hrajeme," chválil útočník Nicklas Bäckström.



Když v utkání číslo dvě obránce Brayden McNabb kontroverzním hitem poslal šikovného Kuzněcova ze hry, tak fanouškům Capitals hodně zatrnulo. Proč? Šlo totiž o jejich nejproduktivnějšího hráče a muže, který zrovna drží rekordní sérii jedenácti utkání s bodem. Tu mu McNabb mimo jiné ukončil, ale to asi rodáka z Čeljabinsku tak moc netrápilo.

Předchozí dny tak plnily sportovní rubriky neustálé spekulace o tom, zda-li bude šestadvacetiletý útočník schopen nastoupit. Nicneříkající výroky trenéra Barryho Trotze vše jen podpořily. Hráč s číslem 92 na zádech se nakonec na ledě objevil a hned ve 2. minutě připravil krásným pasem přesně na čepel tutovku pro Alexandra Ovečkina. Když pak ve 33. minutě svým dvanáctým gólem v play off zvýšil na 2:0, bylo jasné, že je zdravý.

Tón zápasu udával jeho ruský parťák z útoku Alexandr Ovečkin, který se stal zbraní, na kterou nebyla odpověď. Deset střeleckých pokusů (včetně těch mimo bránu) mluví za vše. „I když já mám pocit, že jich snad měl deset už tak v půlce zápasu. Dneska byl neskutečně rozjetý," chválil parťák Lars Eller pro Washington Post.

Po nevydařeném prvním finále na ledě Vegas, ve kterém takřka nebyl vidět, se Ovečkin pomalu stává jednou z klíčových postav série. V sobotu svůj klub jako správný lídr nasměroval, a to když po závaru v úvodu druhé části hry otevřel skóre.

„Svým důrazem a fyzickou hrou šel ostatním příkladem," chválil ho trenér Trotz.

Řeč byla například také o momentu, kdy bourač ze spodní formace Devante Smith-Pelly zvýšil v 54. minutě na 3:1 a kamera poté zabrala mohutně se radujícího kapitána na střídačce Capitals. Ovečkin je zkrátka duší mužstva a neustále ukazuje, jak moc po Stanley Cupu touží. „Tohle bylo přece automatické jste prostě jen nadšený. My teď hlavně nesmíme moc přemýšlet, zatím to jsou jen dvě výhry," řekl pro NHL.com.

Přemýšlet se ale bude muset v kabině Vegas, klub poprvé v play off prohrál dvě utkání v řadě a teď bude třeba z porážek nedělat vědu. Každopádně hned po utkání bylo některým hráčům Golden Knights jasné, s čím bude třeba rychle pohnout.

„Nastoupili na nás a my hráli jako kdybychom vůbec nebyli připravení," zlobil se zlý muž Ryan Reaves, kterému také vadilo, jakým způsobem si Golden Knights počínali při hře s pukem. „Můžete žít s prohrou, občas se k vám puky prostě neodráží, ale takhle to nejde. Takhle nemůžeme v téhle fázi sezony hrát," kroutil jen hlavou.

Akcie ligového nováčka navíc tradičně držel hodně vysoko gólman Marc-Andre Fleury, jenž si připsal sice jen 23 zákroků, ale několik z nich bylo pro vývoj utkání klíčových. V šatně teď navíc trojnásobný vítěz Stanley Cupu bude tím, kdo může méně zkušené parťáky směrovat.

„Nejsme venku, je před námi plno minut a třetin. Máme dostatek času na to, abychom se do série vrátili," burcoval.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Vegas

O show před utkáním se postarali také zpěváci Sting a Shaggy
O show před utkáním se postarali také zpěváci Sting a Shaggy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud