13. června 2018 • 12:47

Washington slavil, Vrána se činil. Tančil, kropil a nechal se nosit

Autor: ok, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou parádu hlavní město USA snad ještě nezažilo. V National Mall parku kousek od Bílého domu se tísnilo půl milionu lidí. Všichni v červeném. Tleskali a hulákali. Užívali si královskou jízdu hokejistů Capitals městem. Zakončili tak velkou čtyřdenní párty. „Až začneme hrát hokej stejně skvěle, jako teď paříme, bude to vážně jízda,“ křičel do mikrofonu na pódiu útočník Nicklas Bäckström.



Fanoušci je mohli čtyři dny potkat v různých koutech města. V hospodách, barech, tetovacích salónech, ale klidně i ve fontánách na náměstí, kterak se tam čvachtají se Stanley Cupem. Takovou koupel předvedl třeba kapitán Alexandr Ovečkin. On měl pohár ve svém opatrovnictví nejčastěji. Pokud z něj právě nepil, vsedě, ve stoje, vleže nebo hlavou dolů, tak máchal s třináctikilovou mísou nad hlavou.

„Jsou Capitals nejopilejším týmem v historii NHL?“ ptal se i list USA Today. „Nechápu, jak toho můžou zvládnout tolik vypít. Přijde mi to pozoruhodnější než jakýkoli sportovní výkon,“ smál se zase novinář Dan Steinberg z Washington Post.

V úterý v poledne se v hlavním městě rozběhly naplno oslavy. Jízda šampionů. V autobuse bez střechy hokejisté objeli dva bloky. Trasu, kterou byste pěšky ušli za pár desítek minut, absolvovali dvě hodiny. Mávali lidem, fotili se. S sebou měli na palubě manželky, přítelkyně i děti.

Pokud jste chtěli mít místo přímo u silnice, stát u zátarasu a moct pozdravit třeba Ovečkina, museli jste si přivstat. První nedočkavci přicházeli na místo už kolem páté hodiny ranní. Nakonec se jich kolem cesty a u hlavního pódia, které stálo v parku mezi Capitolem a památníkem George Washingtona, tísnilo půl milionu!

„V tomhle městě se dlouho nic neslavilo. Nebyly tady žádné velké demonstrace ani nic podobného. Tohle je pro zdejší lidi něco úplně nového. Nikdy jsem ve Washingtonu neviděla tolik lidí pohromadě. A to tady žiju už mnoho let,“ podivovala se americká hokejová reprezentantka Haley Skarupová.

Když se party rozjela naplno, tekl alkohol proudem. Hodně se činil T.J. Oshie, který dokázal pít ze dvou lahví najednou a následně do sebe otočil pivo skrz vlastní dres.

České barvy zase poctivě reprezentoval Jakub Vrána, který kropil fanoušky, tančil a pařil. Až do dna. Australský útočník Nathan Walker zase pil na ramenou Alexandra Ovečkina a Toma Wilsona. Tihle borci ví, jak se bavit.

Plno Američanů by tuhle myšlenku určitě uvítalo...
Plno Američanů by tuhle myšlenku určitě uvítalo...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud