14. června 2018 • 17:48

Ovečkinovo léto se Stanley Cupem? Chce ho nechat políbit od babičky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výstupní pohovory čekaly ve středu na čerstvé šampiony z Washingtonu. Pro Alexandra Ovečkina byl ten letošní o pořádný kus jiný oproti všem ostatním, které v předchozích letech zažil. Ruský kanonýr se totiž většinou žurnalistům musel snažit vysvětlit, proč jeho Capitals znovu selhali. Letos ne. „Pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsme vyhráli," řekl chlapík, který za šest dní snad nedal Stanley Cup z ruky.



Hokejisté Capitals se ukázali po historicky prvním triumfu ve Stanley Cupu jako pořádní pařani. Vážně se nedá říct, že vítězství by si neuměli užít. Tančilo se, zpívalo a pořádně pilo. Na závěrečnou sezonní rozmluvu s novináři ale přišli upravení chlapci. A mnozí z nich, včetně Ovečkina, po dlouhé době s oholenou tváří.

Rus se rychle rozmluvil o tom, jakou poctou a potěšením pro něj bylo slavit předchozí dny s fanoušky a Pohárem, pokračovat se navíc chystá i ve své domovině. „Bude to velké. Chci si oslavy užít s rodinou, přáteli a prostě se všemi blízkými. Jsem si celkem jistý, že to bude velkolepé," pokračoval.

Prvním místem, kam Stanley Cup u Ovečkinů v Rusku zamíří, bude samozřejmě domov. Tam na něj čeká jedna speciální fanynka. „Moje babička si na něj chce sahnout a určitě ho bude chtít políbit," těší se dvaatřicetiletý hokejista, který sice se stříbrnou trofejí strávil snad každý den po výhře, přesto si nemůže zvyknout na to, že se mu všechno jen nezdá.

„Člověk si ani neumí představit, jak úžasné tohle vlastně je. Jasně, sníte o vítězství ve Stanley Cupu, ale i dneska, když jsme s mojí ženou byli s Pohárem, jsem tomu nemohl věřit. Ale je to vážně pravda," rozplýval se v rozhovoru pro NHL.com.

Ovečkinův triumf samozřejmě vzbudil velké pozdvižení i v Rusku, ve sportovních zprávách se teď ve své domovině nicméně pere s fotbalem. Mistrovství světa totiž začíná už dnes a nejlepší střelec letošní sezony i play off přiznal, že by rád cennou trofej přinesl na některý ze zápasů. Zatím ale netuší, zda-li to vůbec bude proveditelné.

Alexandr Ovečkin konečně drží Stanley CupFoto Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

„Ještě uvidíme, jak se to celé vymyslí," řekl a připomněl náročnou logistiku a bezpečnostní opatření kolem Stanley Cupu. „Jinak chci hlavně udělat radost všem, kteří milují hokej a chci ho donést do mé hokejové školy," říká odchovanec Dynama.

Být před mladými hokejisty za vzor považuje za hodně důležité. I on absolvoval kdysi podobné setkání, to bylo v době, kdy mu bylo 14 let a cenu za vítězství v NHL dovezl do Ruska ukázat tehdejší útočník Detroitu Igor Larionov.

„Hned jsem tehdy věděl, že jednou chci být na jeho místě," vzpomíná. A nejlepší léto jeho života bude pokračovat, se svou ženou Nasťou totiž čekají narození prvního potomka.

Jakub Vrána za to umí vzít
Jakub Vrána za to umí vzít

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud