31. srpna 2018 • 13:55

Přísný Lamoriello už úřaduje. Kovář v Islanders tradiční 43 nosit nebude

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové pořádky nastávají v tomto ročníku v týmu New York Islanders. Z klubu zmizela klíčová tvář, miláček tribun, lídr a kapitán John Tavares a změny se objevily také na vyšších klubových pozicích. Klub angažoval trenéra Barryho Trotze od čerstvých šampionů z Washingtonu a také generálního manažera Lou Lamoriella z Toronta. Ano, toho přísného chlapíka, jehož pravidla musí každý dodržovat.



Už mu je sice 75 let, ale mysl mu stále skvěle slouží. Protřelý mazák Lou Lamoriello dělal poprvé v NHL generálního manažera už v roce 1987 a z této pozice odstoupil v New Jersey po dlouhých 28 letech! S klubem třikrát vyhrál Stanley Cup a byl pověstný také svou přísnou, leč férovou povahou. Nicméně dohadovat se s ním o kontraktu by chtěl asi málokdo...

Lamoriello si mimo jiné také drží několik lehce staromódních zvyků. Například zarostlí hipsteři by se u něj v kabině asi moc dlouho neohřáli. Vyprávět by mohl třeba Tomáš Plekanec , který pod ním krátce působil v závěru posledního ročníku v Torontu. I borec s mnohaletou zkušeností v NHL a s téměř tisíci starty na kontě si musel oholit svůj tradiční jemný porost tváře. Vousy měl samozřejmě zakázané i Roman Polák.

Další specialitkou jsou vysoká čísla na dresu. Jaromír Jágr před lety v New Jersey samozřejmě měl výjimku a svou 68 za nižší cifru měnit nemusel, jinak je ale Lamoriello spokojený, když se jeho svěřenci nacpou pod číslo 30. Rychle to poznávají i u Islanders.

Nejstarší muž soupisky a druhý nejlépe placený hráč klubu Johnny Boychuk stále nosí na zádech číslo 55, ale například mladý obránce Adam Pelech už musel svou padesátku vystřídat a nově nosí číslo 3 a jeho parťák Scott Mayfield se včera na ledě objevil s číslem 24, které vyměnil za 42.

Dlouhá léta byl na třiačtyřicítku na svém dresu zvyklý také týmový novic Jan Kovář. Nosil ji v extraligové Plzni, nosil ji v barvách Mettalurgu Magnitogorsk, nosil ji v reprezentaci. A nosit ji nebude v NHL, zdá se, že jeho novým poznávacím znamením bude číslovka 10.

A to se ještě na ledě neobjevil dvacetigólový střelec z poslední sezony Anthony Beauvillier (72) a talentovaný chlapec Joshua Ho-Sang (66). Na ty asi také čekají novinky...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud