5. října 2018 • 09:53

Ostré premiéry za Detroit. Z Hronka byl trenér v extázi, Šulák musí přidat

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný český obránce neskóroval v NHL při svém debutu. "Klatbu" nezlomili v nočním zápase Detroitu s Columbusem ani zadáci Libor Šulák s Filipem Hronkem, kteří si společně odbyli premiéru za Red Wings, ale svá vystoupení žádným bodem nepodpořili. Po porážce s Columbusem 2:3 v prodloužení na Hronka letěla z úst trenéra Jeffa Blashilla milá slova, se Šulákem už šéf střídačky Detroitu tak spokojený nebyl.



V utkání si první start v kariéře za Detroit "fajfklo" hned pět hráčů, což bylo nejvíce od roku 1985. Kromě Hronka a Šuláka debutovali také útočníci Michael Rasmussen s Christofferem Ehnem a obránce Dennis Cholowski, který dokonce vstřelil gól. V sezoně 1985/86 za Detroit odkroutili první střídání Adam Oates, Petr Klíma, Doug Houda, Ray Staszak, Chris Cichocki a Tim Friday

Dvacetiletý Hronek, který se v květnu zúčastnil i mistrovství světa v Dánsku, strávil na ledě 16:03 minuty a připsal si dvě trestné minuty. Jednou také ohrozil brankáře Blue Jackets Joonase Korpisala. Šancí měl Hronkův tým méně než šafránu, finský gólman musel v utkání čelit jen 20 střelám, zatímco Blue Jackets pálili 39x.

"Korpisalo byl výtečný, měl málo zákroků, některé ale byly obdivuhodné," smekl před svým maskovaným mužem trenér John Tortorella, který pošetřil jedničku Sergeje Bobrovského na domácí zápas s Carolinou.

S Hronkovým výkonem byl trenér Jeff Blashill navzdory porážce nadmíru spokojený. "Odehrál skvělé utkání. On a (Dennis) Cholowski patřili asi k nejlepším hráčům v našem týmu. Hronek létal po ledě, výborně rozehrával z obranného pásma a hrál tvrdě. Nastoupil proti Dubinského lajně, proti které se nehraje lehce, ale on si s tím poradil. Hronek a Cholowski byli v porovnání s ostatními o krok napřed. Všem hráčům se něco povedlo a naopak," jásal nad prvním startem královéhradeckého rodáka Blashill.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu mezi Detroitem a Columbusem

Libo statistickou perličku? Posledním českým obráncem, který debutoval v NHL v nižším věku než Hronek (20 let a 336 dnů), byl Roman Polák v říjnu roku 2006 (20 let a 164 dnů).

Šulákovo představení se Blashillovi zamlouvalo o poznání méně. "Libor se unavil, vyčerpal se. Musí se ujistit, že se mu to už nepřihodí, i když začne ztěžka dýchat, což se stane, když uvíznete ve vlastním třetině," uvedl americký kouč. Čtyřiadvacetiletý Šulák odehrál 18:26 minut a podobně jako Hronek nebodoval.

Vyrovnaný duel, který sledovalo 19 515 fanoušků ve vyprodané Little Caesars Areně, rozhodl ve třetí přidané minutě gólem na 3:2 Artěmi Panarin. Velký okamžik přišel už před utkáním, kdy úvodní buly vhodil legendární Henrik Zetterberg, který před startem sezony ukončil ve 37 letech kvůli potížím se zády kariéru.

VIDEO: Podívejte se na slavnostní začátek zápasu

Premiéru Filipa Hronka a Libora Šuláka pokazili hosté z Columbusu, kteří porazili Red Wings 3:2 v prodloužení.
Premiéru Filipa Hronka a Libora Šuláka pokazili hosté z Columbusu, kteří porazili Red Wings 3:2 v prodloužení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud