16. října 2018 • 21:39

Chytil mění centra za křídlo. Moc mi tu pomáhají, chválí si Rangers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestavba - nepříjemný termín, který v NHL většinou znamená pár let bez většího úspěchu. New York Rangers v sezoně 2017/18 po sedmi letech poprvé nepostoupili do play off a tuhle sérii si pravděpodobně prodlouží. Na úvod ročníku prohráli čtyři zápasy z pěti, ale pilně pracují na tom, aby hráči tradičního klubu neodcházeli do šaten po zápase s nakládačkou na kontě a aby mladé tváře zrály v budoucí lídry. Například Filip Chytil.



Na první trefu sezony ještě čeká, zatím se spíš rozkoukává a navyká si na každodenní život v nejlepší lize světa. A ten mu rychle může přinést množství změn. Urostlý český centr například po úvodní sérii proher musel přejít na hru na křídle.

„Už jsem tam kdysi nastupoval. Cítím se na tom místě fajn, hlavně když mám vedle sebe dobré hráče," chválil si spolupráci s lídrem mužstva Matsem Zuccarellem a Kevinem Hayesem, který už má na kontě čtyři odehrané sezony v NHL.

VIDEO: Chytil nahrál na první gól sezony

Ročník načal Chytil nahrávkou proti Nashvillu, v dalším souboji proti Buffalu vyšplhal jeho ice time dokonce až na 17 minut, ale s následným přesunem na křídlo se posunul o celých 7 minut dolů. Odchovanec Zlína ale nelamentuje, ví, že tohle je proces, který mu do kariéry něco dá.

„Je to super zkušenost, v NHL se přece hraje ten nejlepší hokej, můžu se toho hodně naučit od našich centrů a vůbec všech ostatních, co hrají dlouho. Moc mi tu pomáhají," chválí si Chytil, který v novém ročníku zatím stihl nahrát na dvě branky Rangers.

Šest střel z této sezony zatím v branku proměnit nedokázal, přesto se ale cítí zkušenější, než během té minulé, kdy mu Rangers poprvé dali možnost na devět utkání obléknout jejich dres. „Tehdy to bylo trochu jiné, všechno pro mě bylo nové. Letos jsem silnější a vylepšil jsem prakticky všechno. Cítím se líp," řekl novinářům v rozhovoru pro klubovou televizi.

VIDEO: Chytilova druhá asistence v ročníku

Co všechno se během prvních týdnů naučil teď bude moci dostatečně dlouho předvádět. Rangers s Chytilem počítají, chtějí mu dát dostatek času i prostoru k tomu, aby herně i duševně vyrostl a časem z něj byl tahoun mužstva, který bude rozhodovat zápasy. A pomoci mu k tomu může i hra na křídle.

„To víte, na centru to není v NHL snadné, hráči na této pozici jsou výteční, ale třeba mi to pomůže víc tvořit hru. Věřím, že naše formace dostane ještě víc šancí," slibuje si.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud